Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

4 χρήσεις της οδοντόκρεμας στο δέρμα

4 χρήσεις της οδοντόκρεμας στο δέρμα

1. Ερυθρότητα Δέρματος

Η οδοντόκρεμα βοηθά στην μείωση της ερυθρότητα του δέρματος. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμα μέντας στο σημείο του δέρματος με κοκκινίλα και αφήστε την για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

2. Μώλωπες

Αυτή η θεραπεία είναι ένα απροσδόκητο καλό. Πριν πάτε για ύπνο, εφαρμόστε ένα μείγμα από οδοντόκρεμα και λοσιόν για το δέρμα στην μελανιά και τυλίξτε με επίδεσμο. Αφαιρέστε την οδοντόκρεμα το πρωί και επαναλάβετε για δύο ή τρεις νύχτες. Μώλωπες που κανονικά θα φαινόντουσαν για 1-2 εβδομάδες πριν εξασθενίσουν εξαφανίζονται πολύ πιο γρήγορα.

3. Τσιμπήματα

Για τσιμπήματα κουνουπιών, μυρμηγκιών και άλλα μικρά δαγκώματα, εφαρμόστε οδοντόκρεμα για να καταπραΰνει τον κνησμό και την ψύξη του δέρματος. Μπορείτε να εφαρμόσετε οδοντόκρεμα σε τσιμπήματα μέλισσας, αλλά ζητήστε ιατρική βοήθεια εάν εμφανιστεί δύσπνοια ή άλλα σοβαρά συμπτώματα.

4. Εγκαύματα

Χρησιμοποιήστε την συμβουλή της γιαγιάς σας για χρόνια, σε ήπια εγκαύματα. Την επόμενη φορά που θα η σόμπα ή ένα καυτό τηγάνι σας δημιουργήσει έγκαυμα, βυθίστε την πληγείσα περιοχή κάτω από κρύο νερό για να κατέβει γρήγορα η θερμοκρασία του δέρματος. Μετά, εφαρμόστε λίγη οδοντόκρεμα έως ότου το δέρμα δροσίσει μόνιμα. Τέλος, εφαρμόστε έναν θεραπευτικό παράγοντα, όπως η αλόη βέρα.