Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πώς να καθαρίσετε υπολείμματα σαπουνιών από τις επιφάνειες του μπάνιου

Πώς να καθαρίσετε υπολείμματα σαπουνιών από τις επιφάνειες του μπάνιου

Γνωρίζοντας πως να αφαιρέσετε υπολείμματα σαπουνιού από το ντους και το μπάνιο σας είναι το κλειδί στη διατήρηση ενός καθαρού και υγιεινούς μπάνιου, και γνωρίζοντας πώς να τα αφαιρέσετε από τα πλακάκια μπορεί να κάνει πραγματικά το μπάνιο σας να λάμπει.

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε υπολείμματα σαπουνιού είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για το μπάνιο. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες θεραπείες στο σπίτι όπως χυμό λεμονιού ή ξύδι, τα εμπορικά προϊόντα καθαρισμού τείνουν να είναι πολύ ευκολότερα στη χρήση (και απαιτούν πολύ λιγότερους καθαρισμούς). Θυμηθείτε να δοκιμάσετε αρχικά νέα προϊόντα ή τεχνικές σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή και διαβάστε πάντοτε τις οδηγίες στην ετικέτα. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να αερίσετε το δωμάτιο και να φοράτε γάντια όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού.

Μια εναλλακτική μέθοδος θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα μίγμα ξυδιού, νερού και υγρού πλυσίματος πιάτων ως ένα γρήγορο και εύκολο μείγμα αφαίρεσης υπολειμμάτων σαπουνιών. Γεμίστε μια φιάλη ψεκασμού και εφαρμόστε σε όλες τις επιφάνειες ή σκουπίστε το διάλυμα πάνω στην επιφάνεια με ένα πανί, πριν ξεπλυθεί. Το ξύδι θα διαπεράσει τα υπολείμματα, ενώ το σαπούνι για πλύσιμο πιάτων θα εξασφαλίσει ότι δεν θα παραμείνουν. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα σαπούνι πιάτων με λεμόνι για ακόμα περισσότερη δύναμη.

Όπου έχουν παραμείνει υπολείμματα σαπουνιού και αλάτων, μπορεί να χρειαστεί να τρίψετε με ένα ύφασμα. Ένα σφουγγάρι κουζίνας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την απαλή αποξήρανση των υπολειμμάτων σαπουνιού, αλλά πρέπει να ληφθεί μέριμνα να μην εφαρμοστεί υπερβολική πίεση και να γρατσουνιστεί η ίδια η επιφάνεια. Μια παλιά οδοντόβουρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην αφαίρεση υπολειμμάτων όταν πρόκειται για τον καθαρισμό λεκέδων σαπουνιού από βρύσες, οπές βύσματος και επιφάνειες χρωμίου μπάνιου.