Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πως να καθαρίσετε τις κεφαλές ντους από άλατα (το γνωστό τηλέφωνο ντους)

Πως να καθαρίσετε τις κεφαλές ντους από άλατα (το γνωστό τηλέφωνο ντους)

Οι κεφαλές του ντους είναι εξαιρετικά επιρρεπείς σε συσσώρευση αλάτων, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει τη σωστή ροή του νερού. Ευτυχώς, αν χρειαστεί να καθαρίσετε τα άλατα από το ντους σας, θα χρειαστούν μόνο λίγες ώρες - και μόνο λίγα λεπτά καθαρισμού! Ακολουθούν τα παρακάτω βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να καθαρίσετε τις κεφαλές των ντους, αφήνοντάς τα χωρίς ίχνος αλάτων.

Ο καθαρισμός αλάτων από τις κεφαλές ντους με λευκό ξύδι είναι ένας καλός τρόπος για να αφαιρέσετε όλα αυτά τα άσχημα σημάδια. Ωστόσο, με τη χρήση λευκού ξυδιού μπορεί να χρειαστούν μερικές ώρες για να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα, εκτός αν χρησιμοποιήσετε ένα αφαλατικό υγρό εμπορίου. Όποιο προϊόν και να χρησιμοποιείτε, σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες στην ετικέτα και δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή περιοχή. Θα θελήσετε επίσης να ξεπλύνετε καλά το προϊόν πριν χρησιμοποιήσετε το ντους κανονικά.

Καθαρισμός με ξίδι

Εάν χρησιμοποιείτε λευκό ξύδι, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος καθαρισμού της κεφαλής του ντους:

Αφαιρέστε την κεφαλή ντους αν είναι δυνατόν.

Γεμίστε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα με λευκό ξύδι και συνδέστε την γύρω από την κεφαλή της κεφαλής του ντους με μια λαστιχένια ταινία. Βεβαιωθείτε ότι η πληγείσα με άλατα περιοχή της κεφαλής του ντους είναι καλυμμένη με το ξύδι.

Αφήστε για αρκετές ώρες το ξίδι να δράσει.

Αφαιρέστε προσεκτικά την πλαστική σακούλα και στη συνέχεια τρίψτε με ένα καθαρό, μαλακό σφουγγάρι.

Αφήστε το ντους να τρέξει με νερό για λίγα λεπτά για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε παρατεταμένη μυρωδιά από ξύδι πριν χρησιμοποιήσετε το ντους όπως συνήθως.