Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πως να αποφύγετε τη δημιουργία υγρασίας στο σπίτι σας

Πως να αποφύγετε τη δημιουργία υγρασίας στο σπίτι σας

Η υγρασία και η μούχλα στους τοίχους ενός σπιτιού είναι από τα πιο σημαντικά προβλήματα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές ιδέες για την αποτροπή της εμφάνισής τους.

Αγοράστε ένα εξειδικευμένο προϊόν. Ένα αντιμικροβιακό σπρέι, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της εμφάνισης μούχλας και υγρασίας στις επιφάνειες του τοίχου. Το μπογιά κατά του μούχλας μπορεί επίσης να αγοραστεί και να εφαρμοστεί και είναι διαθέσιμη στα περισσότερα καταστήματα χρωμάτων.

Σκεφτείτε την εγκατάσταση ενός ηλεκτρικού αφυγραντήρα σε περιοχές που έχουν πληγεί σοβαρά. Αυτό είναι ιδανικό για την μακροπρόθεσμη πρόληψη μούχλας.

Εξετάστε την αναβάθμιση της μόνωσης στο σπίτι σας. Μερικές φορές, αλλά όχι πάντα, η κακή μόνωση είναι η ρίζα του προβλήματος. Οι τοίχοι και οι οροφές που είναι σωστά μονωμένες θα επηρεάζονται λιγότερο από την υγρασία και επομένως από τη μούχλα.

Οι καλύτερες συμβουλές για το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τη μούχλα περιλαμβάνουν επίσης τη μείωση των υγρών συνθηκών που την κάνει να εμφανίζεται:

Κρατήστε τα μπάνια, τις κουζίνες και τους άλλους υγρούς χώρους καλά αεριζόμενους και όσο το δυνατόν πιο στεγνούς.

Απλώστε κουρτίνες ντους και πετσέτες για να στεγνώσουν.

Αντιμετωπίστε διαρροές μόλις ανακαλυφθούν για να αποφύγετε την εμφάνιση υγρασίας σε κοιλότητες και κάτω από τα δάπεδα.