Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Απλοί τρόποι για να κάνετε τα μαγειρικά σκεύη να λάμπουν

Απλοί τρόποι για να κάνετε τα μαγειρικά σκεύη να λάμπουν

Εκτός από τη χρήση ενός καλού υγρού πιάτων, υπάρχουν μερικές άλλες πρακτικές συμβουλές που θα κρατήσουν τα πιάτα, τα γυάλινα σκεύη και τα μαχαιροπήρουνα που φαίνονται σαν καινούργια. Το καλύτερο από όλα, αυτές οι συμβουλές είναι απλές και χρησιμοποιούν προϊόντα που οι περισσότεροι έχουν ήδη διαθέσιμα στο σπίτι.

  1. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό. Εάν η βρύση σας δεν θερμαίνει πολύ καλά το νερό, χρησιμοποιήστε ένα βραστήρα για να φέρετε το νερό σε ζεστή, αλλά όχι υψηλή θερμοκρασία. Το ζεστό νερό είναι πολύ καλύτερο για το πλύσιμο από το χλιαρό για διάφορους λόγους. Το ζεστό νερό αφαιρεί τα λιπαρά σημάδια γρηγορότερα και ευκολότερα από το κρύο νερό και η θερμότητα συμβάλλει επίσης στη θανάτωση των μικροβίων.
  2. Για σκληρούς λεκέδες στα μαγειρικά σκεύη, πασπαλίζετε την περιοχή με λίγο μαγειρική σόδα και νερό για περίπου 30 λεπτά πριν το πλύσιμο. Αυτό θα κάνει τους λεκέδες πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν όταν ξεκινήσετε να πλένετε τα πιάτα.
  3. Όταν πλένετε τα γυάλινα σκεύη, τα υπολείμματα σαπουνιού μπορεί να προκαλέσουν λευκά σημάδια και θολότητα. Για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα σαπούνια θα αφαιρεθούν μετά το πλύσιμο, ξεπλύνετε πρώτα με ξύδι και στη συνέχεια με νερό.
  4. Εάν οι κούπες σας έχουν λεκέδες από τσάι και καφέ γύρω από το χείλος, κόψτε ένα λεμόνι στο μισό και σκουπίστε πάνω από τους λεκέδες πριν πλύνετε κανονικά. Αυτή η φυσική καθαριστική δύναμη του κιτρικού οξέος θα απομακρύνει εύκολα τους λεκέδες.