Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

5 λάθη στην καθαριότητα που μας καθυστερούν

5 λάθη στην καθαριότητα που μας καθυστερούν

Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα καθαρό σπίτι αλλά επίσης θέλουμε να τελειώνουμε με την καθαριότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται ώστε να μένει χρόνος για πιό ευχάριστες καταστάσεις. Αν αποφύγουμε κάποια λάθη, θα σταματήσει η καθαριότητα να μας παίρνει από το πρωί έως το βράδυ.

1. Ακολουθήστε τον κανόνα ‘από πάνω προς τα κάτω΄.

Αν το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα είναι η λιγότερη αγαπημένη αγγαρεία σας, μπορεί να είναι δελεαστικό να ξεκινήσετε με αυτό. Εάν το ξεσκόνισμα στα πάνω ράφια (ή ο καθαρισμός του ανεμιστήρα οροφής) είναι η τελευταία εργασία καθαριότητας για την ημέρα, η σκόνη και η βρωμιά θα πέσουν πάλι στο δάπεδο που κάνατε με ηλεκτρική σκούπα πριν λίγη ώρα. Και τότε θα πρέπει να το ξανακάνετε.

2. Δεν ταξινομείτε τα άπλυτα την ώρα που πρέπει.

Συχνά, ίσως παραλείπετε τη διαλογή των ρούχων ανάλογα με το χρώμα τους την ώρα που τα τοποθετείτε στα άπλυτα και περιμένετε την ώρα που βάζετε πλυντήριο για να τα διαχωρήσετε. Εάν τοποθετείτε τα άπλυτα ανάλογα με το χρώμα ή το ύφασμα την ώρα που παίρνουν τον δρόμο για το καλάθι των άπλυτων και όχι την ώρα που θα βάλετε πλυντήριο, στην πραγματικότητα εξοικονομείτε αρκετό χρόνο.

3. Καθαρίζετε τα παράθυρα μια μέρα με ήλιο.

Ο ήλιος, όσο ωραίος και να είναι, στην πραγματικότητα σας δυσκολεύει στον καθαρισμό των τζαμιών. Το ζεστό από τον ήλιο τζάμι δεν είναι εύκολο να καθαριστεί λόγω στην θερμότητας που έχει συσσωρεύσει. Η θερμότητα στεγνώνει πιο γρήγορα το καθαριστικό τζαμιών σας, προκαλώντας έτσι ραβδώσεις στο τζάμι και έτσι θα χρειαστεί να το ξανακαθαρίσετε μέχρι να αφαιρεθούν.

4. Πλένετε τα πιάτα στο νεροχύτη, πριν τα βάλετε στο πλυντήριο πιάτων.

Ναι, θα πρέπει να αφαιρείτε υπολείμματα τροφίμων από τα πιάτα αλλά δεν χρειάζετε να τα πλύνετε ώστε να αφαιρεθούν όλοι οι λεκέδες πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο πιάτων. Αν χρειαστούν ξέβγαλμα πριν τα τοποθετήσετε στο πλυντήριο, μπορείτε απλά να επιλέξετε το πρόγραμμα ‘ξέπλυμα΄ ή ‘΄μούλιασμα’ πριν την πλύση.

5. Μην ξεχνάτε ότι τα καθαριστικά χρειάζονται επίσης καθάρισμα.

Τα βρώμικα πανάκια, οι σφουγγαρίστρες, οι σακούλες ηλεκτρικής σκούπας δεν αυτοκαθαρίζονται. Καθαρίστε ή αντικαταστήστε τα εργαλεία καθαρισμού σας, όπως απαιτείται.