Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

5 μυστικά ανθρώπων που κρατάνε το σπίτι τους πάντα καθαρό

5 μυστικά ανθρώπων που κρατάνε το σπίτι τους πάντα καθαρό

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν το σπίτι τους να βρίσκεται σε ανάγκη γενικής καθαριότητας μερικές μέρες μετά την προηγούμενη γενική, ενώ φιλικά σπίτια που επισκέπτονται συχνά να φαίνονται πάντα καθαρά και τακτοποιημένα. Η απάντηση δεν είναι πάντα η οικιακή βοηθός, ούτε μια αόρατη δύναμη που καθαρίζει και τακτοποιεί ενώ αυτοί λείπουν από το σπίτι. Απλά έχουν μερικά μυστικά που βοηθάνε σε αυτή τη κατεύθυνση.

1. Τακτοποιημένο και καθαρό δεν είναι το ίδιο.
Οι επιφάνειες του σπιτιού μπορεί να είναι καθαρές, στα πατώματα να μην υπάρχει ίχνος σκόνης, στα έπιπλα κανένα χνούδι, η κουζίνα να λάμπει. Παρόλα αυτά, αν τα ρούχα βρίσκονται παντού εκτός από τις ντουλάπες, τα οικοκυρικά σκεύη στους πάγκους της κουζίνας, το σπίτι δεν μπορεί να δώσει την εντύπωση ως καθαρό. Άλλο λοιπόν η καθαριότητα και άλλο η τακτοποίηση.

2. Λίγη τακτοποίηση κάθε μέρα.
Στο σπίτι, οι δουλείες αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Γι αυτό, δεν είναι το καλύτερο να τακτοποιείται και να καθαρίζεται το σπίτι όταν έχει φτάσει ένα βήμα από το να φαίνεται σαν να έχει πέσει βόμβα. Το καλύτερο είναι να γίνονται τουλάχιστον τα απαραίτητα. Έτσι, ποτέ δεν θα φτάσει στο σημείο να μην ελέγχεται και η γενική θα φαντάζει και θα είναι πιο εύκολη.

3. Περιοδική καθαριότητα
Για τον ίδιο λόγο που τα απαραίτητα της τακτοποίησης πρέπει να γίνονται καθημερινά, έτσι και η καθαριότητα θα πρέπει να γίνεται καθημερινά στο σημείο του απαραίτητου. Μόνο 10 λεπτά την ημέρα, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Τις ημέρες που ο χρόνος είναι σημαντικός, ορίστε τες για τις μικρές εργασίες, για παράδειγμα το καθάρισμα των πάγκων ή το ξεσκόνισμα, και αφήστε τις ημέρες που έχετε ενέργεια για το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα των δαπέδων.

4. Μινιμάλ διακόσμιση
Όσο λιγότερα διακοσμητικά έχει ένα σπίτι, τόσο πιο εύκολη γίνεται η καθαριότητα και η τακτοποίηση. Το σπίτι με λιγότερα πράγματα πάνω στο τραπέζι του καναπέ, θέλει λιγότερο χρόνο και λιγότερη προσπάθεια να καθαριστεί και να τακτοποιηθεί.

5. Ένα μέρος για όλα τα πράγματα που είναι σπανίως χρήσιμα.
Το σύνηθες είναι να υπάρχουν λιγότερα συρτάρια στο σπίτι από την κατηγοριοποίηση των πραγμάτων που έχει ανάγκη ένα σπίτι και μια οικογένεια. Ορίστε ένα σημείο του σπιτιού που μπορούν να μπουν όλα εκείνα τα αντικείμενα που δεν φτάνουν σε ποσότητα για να έχουν ένα συρτάρι για κάθε κατηγορία.