Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

5 πήγες ακαταστασίας στο σπίτι

5 πήγες ακαταστασίας στο σπίτι

Είναι γεγονός πως, πολλές φορές ασθανόμαστε ότι το σπίτι δεν μπορεί να συμμαζευτεί ποτέ. Ένα καλό καθάρισμα, μία καλή τακτοποίηση και πάλι όμως όλα φαίνονται ακατάστατα μετά από λίγες ώρες.

Ο λόγος είναι ένας και η λύση επίσης μία. Στο σπίτι, πάντα υπάρχουν κάποιες εστίες ακαταστασίας όπου με λίγη προσπάθεια, ο χώρος σας θα φαίνεται όσο καθαρός και οργανωμένος θα θέλατε να δείχνει.

Άλλωστε, ένα καθαρό σπίτι φέρνει ευτυχία και όλοι έχουμε ανάγκη από περισσότερη ευτυχία στη ζωή μας,

Δώστε προσοχή σε αυτά τα 11 πράγματα που φέρνουν την ακαταστασία στο σπίτι σας.

1. Λογαριασμοί, αποδείξεις, έγγραφα.

Κάνετε μεγάλη προσπάθεια να συμμαζευτούν, να πεταχτούν τα χαρτιά που δεν χρειάζονται και να οργανωθούν τα αναγκαία αλλά και πάλι, βρίσκονται παντού. Αμέσως όταν μπουν στο σπίτι, τοποθετήστε τα και οργανώστε τα εκεί που πρέπει να είναι, είτε πρόκειται για σημαντικά έγγραφα, είτε διαφημιστικά φυλλάδια. Κάποια ανήκουν σε σημαντικούς φακέλους, και άλλα στο καλάθι της ανακύκλωσης. Ποτέ όμως δεν ανήκουν πάνω στο τραπεζάκι του καναπέ.

2. Ξέστρωτο κρεβάτι

Όση προσπάθεια και να κάνετε στην καθαριότητα και στην τακτοποίηση του δωματίου σας, ένα ξέστρωτο κρεβάτι πάντα θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ακατάστατο.


3. Ντουλάπια κουζίνας

Οργανώστε τα ντουλάπια της κουζίνας με γνώμονα τι χρησιμοποιείτε πιο συχνά και ποιά αντικείμενα ή τρόφιμα ταιριάζουν περισσότερο μεταξύ τους.

4. Η περούκα των μπλεγμένων καλωδίων.

Αυτά μπορείτε να τα βρείτε συνήθως στο πίσω μέρος της τηλεόρασης ή του υπολογιστή σας. Μπορεί το μάτι να μην πέφτει εκεί πάντα, αλλά σίγουρα δεν βοηθάνε στο να φαίνεται ένα σπίτι τακτοποιημένο. Χρησιμοποιείστε έξυπνα κόλπα όπως καναλάκια ή μονωτική ταινία ώστε να φαίνονται σε τάξη.

5. Η μεριά της βιβλιοθήκης.

Η βιβλιοθήκη από την φύση του επίπλου και το περιεχόμενό του, έχει απάνω διάφορα χρώματα και σχήματα. Από βιβλία, μέχρι χαρτιά και διακοσμητικά, σίγουρα δεν είναι μια μεριά εύκολη στο μάτι. Μπορείτε να οργανώσετε την θέση των βιβλίων σύμφωνα με το χρώμα του εξώφυλλού τους ή χρησιμοποιείτε ένα μικρό γλαστράκι ως μέρος της διακόσμισης.

Ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι είναι παράγοντας ξεκούρασης και ευτυχίας. Και αυτά τα δύο ποτέ δεν βρίσκονται σε πληθώρα.