Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

5 Τρόποι Προστασίας του Περιβάλλοντος στο Σπίτι

hp

Κάνοντας μικρά βήματα για τη δημιουργία ενός οικολογικού σπιτιού μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Εδώ είναι οι πέντε αγαπημένοι μας τρόποι να κάνουμε μερικές απλές αλλά σημαντικές αλλαγές στο σπίτι.

 

1. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο πιάτων έξυπνα

Εάν έχετε πλυντήριο πιάτων, υπάρχει ένα καθαρό τέχνασμα για να βοηθήσετε στην οικολογική οικία σας. Είναι απλό: Μην χρησιμοποιείται τον κύκλο στεγνώματος. Αφήστε τον αέρα να κάνει δουλειά. Αφού τελειώσει το πρόγραμμα ξεβγάλματος, ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων και αφήστε τη φύση να κάνει τα υπόλοιπα. Η περικοπή του κύκλου στεγνώματος μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και το 50% της κατανάλωσης ενέργειας από τα πλυντήρια πιάτων.

 

2. Χρησιμοποιήστε αποδοτικούς λαμπτήρες

Ο φωτισμός αντιπροσωπεύει το 15% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε ένα νοικοκυριό, οπότε βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν περισσότερους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Η τεχνολογία βελτιώνεται συνεχώς μέχρι το σημείο όπου οι βολβοί πυρακτώσεως παλαιού τύπου έχουν απαγορευτεί στην Ευρώπη. Οι λάμπες αλογόνου χρησιμοποιούν περίπου το ένα τρίτο λιγότερη ενέργεια, αλλά ακόμα και αυτές αρχίζουν να καταργούνται.

Οι συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL) θεωρούνται η δεύτερη καλύτερη επιλογή, έως 80% πιο αποδοτική από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως. Αλλά οι καλύτεροι λαμπτήρες είναι οι LED που είναι 90% πιο αποδοτικοί. Σε αντίθεση με κάποιους παλαιότερους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, φτάνουν αμέσως σε πλήρη φωτεινότητα. Έχουν επίσης μέσο χρόνο ζωής 10 ετών.

 

3. Μειώστε τη χρήση χαρτιού

Ένα άλλο μικρό βήμα για τη δημιουργία ενός φιλικού προς το περιβάλλον σπιτιού είναι η μείωση της ποσότητας χαρτιού που χρησιμοποιείτε. Επιλέξτε ηλεκτρονικά παραστατικά και αναλύσεις κινήσεων λογαριασμών όπου είναι δυνατόν - οι περισσότερες εταιρείες και τράπεζες το προσφέρουν αυτές τις μέρες - καθώς εξοικονομεί εκπομπές άνθρακα καθώς και νερό και χημική χρήση.

 

4. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων σε χαμηλότερες θερμοκρασίες

Τα πλυντήρια ρούχων μπορεί να είναι ένας μεγάλος ενεργειακός καυστήρας, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε πιο αποτελεσματικά - και εξίσου αποτελεσματικά - με τη χρήση κρύου η χλιαρού νερού. Η μείωση της θερμοκρασίας από 40 ° C σε 20 ° C (μια ρύθμιση που απαιτείται για όλα τα πλυντήρια που κατασκευάζονται από το 2013) μπορεί να μειώσει τη χρήση ενέργειας έως και τα δύο τρίτα. Η πλειοψηφία των ρούχων μπορεί να καθαρίσει και με ένα πλύσιμο με δροσερό νερό - μόνο οι δύσκολοι και επίμονοι λεκέδες θα χρειαστούν υψηλότερη θερμοκρασία.

 

5. Ξεκινήστε έναν κήπο λαχανικών (όπου εφικτό)

Η καλλιέργεια του φαγητού σας είναι ίσως η επιτομή ενός οικολογικού τρόπου ζωής. Δεν χρησιμοποιούνται συσκευασίες και μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα δύο φορές (δεν πάτε στο σούπερ μάρκετ για να τα αγοράσετε, ούτε αυτά παραδίδονται εκεί). Είναι ο απόλυτος τρόπος να προμηθευτείτε τρόφιμα. Επιπλέον, θα έχετε πάντα φρέσκα λαχανικά.

Δεν χρειάζεται καν πολύς χώρος για έναν κήπο ή για να καλλιεργήσετε βότανα και χόρτα σε ένα περβάζι παραθύρου ή πάγκο στην βεράντα σας. Με μια μεγάλη κατσαρόλα, χώμα και μέρος που χτυπάει ο ήλιος, μπορείτε να καλλιεργήσετε για παράδειγμα φασκόμηλο, βασιλικό και θυμάρι στην κουζίνα σας. Σε εξωτερικούς χώρους, η καλλιέργεια λαχανικών σε δοχεία είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε με τις βασικές αρχές της κηπουρικής.