Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

9 βήματα συντήρησης της ηλεκτρικής σκούπας

9 βήματα συντήρησης της ηλεκτρικής σκούπας

Όπως όλα τα μηχανήματα, ηλεκτρικές σκούπες λειτουργούν καλύτερα όταν διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Είναι επίσης χρήσιμο να τα χρησιμοποιείται σωστά.

 

Βήμα 1 - Διαβάστε Πάντα To Εγχειρίδιο

Κάθε φορά που έχετε ένα νέο μηχάνημα θα πρέπει πάντα να διαβάζετε το εγχειρίδιο χρήσης. Θα υπάρξουν πολλές υποδείξεις και συμβουλές για να έχετε την καλύτερη δυνατή χρήση και τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από το μηχάνημά σας.

 

Βήμα 2 - Μην Χρησιμοποιείτε την Ηλεκτρική Σκούπα για να Καθαρίσετε τα Πάντα

Είναι μια κακή συνήθεια να χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική σκούπα ως το μόνο εργαλείο στο σπίτι για να μαζέψετε σκουπίδια. Πριν από τη χρήση, χρησιμοποιείστε ένα φαράσι και μια σκούπα για να αφαιρέσετε τη πιο προφανή βρωμιά και υπολείμματα στο δάπεδο. Αν δεν έχετε ηλεκτρική σκούπα υγρών / στερεών δεν πρέπει ποτέ να μαζέψετε υγρά ή βρεγμένα αντικείμενα με την ηλεκτρική σας σκούπα.

 

Βήμα 3 - Χρησιμοποιήστε τις Σωστές Ρυθμίσεις

Οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες έχουν ρυθμίσεις ύψους πέλματος για διαφορετικές επιφάνειες. Έχοντας θέσει τη χαμηλή ρύθμιση όταν είναι σε χρήση σε ένα χαλί μπορεί να οδηγήσει σε επιπλέον πίεση στον κύλινδρο και το πέλμα. Θα πρέπει επίσης να κάνετε χρήση των σωστών αξεσουάρ για ειδικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιείτε την κεφαλή καθαρισμού χαλιών για ένα ξύλινο πάτωμα.

 

Βήμα 4 - Ελέγξτε Τακτικά για Συσσωρευμένες Ακαθαρσίες

Σε μερικά μέρη μιας ηλεκτρικής σκούπας συσσωρεύονται ακαθαρσίες συχνότερα από άλλα. Οι περιοχές γύρω από τη βούρτσα μπορεί να συσσωρεύσουν ένα μείγμα το οποίο θα πρέπει να καθαρίζεται και να αφαιρείται τακτικά. Η βούρτσα πρέπει να καθαρίζεται επίσης συχνά. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να απομακρυνθούν οποιεσδήποτε ίνες που έχουν τυλιχθεί γύρω από τα ρουλεμάν.

 

Βήμα 5 - Ελέγξτε τα Φίλτρα

Κάποια φίλτρα σε ηλεκτρικές σκούπες μπορούν να καθαριστούν, αλλά θα πρέπει να αντικατασταθούν. Όταν ένα φίλτρο δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει τη δουλειά του θα πρέπει να αντικατασταθεί. Πάντα να αντικαθιστάτε τα φίλτρα με το σωστό μέγεθος και να αποφεύγετε φθηνά αντίγραφα.

 

Βήμα 6 – Καθαρίστε τις Σακούλες Συχνά

Είναι καλύτερο να αδειάζετε τη σακούλα της ηλεκτρικής σας σκούπας κάθε φορά που την χρησιμοποιείτε. Αυτό θα σας εξασφαλίσει τη μέγιστη διαθέσιμη ισχύ και θα αποφευχθεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης του μοτέρ που προκαλείται από τις σακούλες που έχουν γεμίσει αρκετά.

 

Βήμα 7 - Αντικατάσταση Σακούλας

Αν χρησιμοποιείτε χάρτινες σακούλες που μπορούν να αδειάσουν, θυμηθείτε ότι δεν διαρκούν για πάντα και θα πρέπει να αντικατασταθούν, ακόμα και αν φαίνονται πως έχουν διάρκεια ζωής ακόμα. Είναι πολύ αργά αν είναι μαλακές και πιο ευέλικτες, σε αυτό το στάδιο της ζωής τους είναι πιο πιθανό να αφήνουν μεγαλύτερα κομμάτια σκόνης να βγαίνουν από μέσα τους.

 

Βήμα 8 - Ελέγξτε το Σπιράλ

Κάθε φορά που χρησιμοποιείται το σπιράλ, επιθεωρείστε προσεκτικά για τυχόν ζημιές. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να ενισχυθεί η περιοχή γύρω από ένα μικρό φθαρμένο σημείο του σπιράλ από το να επισκευάσει ή να αντικατασταθεί το σπιράλ. Επίσης, ελέγξτε το σπιράλ για τυχόν μπλοκαρίσματα ή μεγάλα αντικείμενα που δεν έχουν προχωρήσει σε όλη τη διαδρομή μέσα από αυτό. Μην χρησιμοποιείτε το σωλήνα κενού για να μετακινείτε την ηλεκτρική σκούπα από σημείο σε σημείο.

 

Βήμα 9 - Ελέγξτε τo Καλώδιο

Το καλώδιο τροφοδοσίας στις ηλεκτρικές σκούπες υπόκειται σε κάθε είδους κακοποίηση. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει βλάβη στην εξωτερική μόνωση του καλωδίου. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το καλώδιο στη μέγιστη επέκτασήτου, διότι θα μπορούσε να βλάψει την πρίζα ή την υποδοχή στον τοίχο.