Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Αφαίρεση λεκέδων από αυγό

Αφαίρεση λεκέδων από αυγό

Είτε προτιμάτε τηγανητά είτε ως συστατικό για το γεύμα σας, το μόνο που χρειάζεται είναι μια λάθος κίνηση και θα καταλήξετε με ένα πραγματικό χάος στα χέρια σας.

Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος για να απαγορεύσετε τα αυγά από το σπίτι σας - όπως οποιαδήποτε διαρροή, το τέχνασμα με την αφαίρεση των λεκέδων αυγών είναι να ενεργήσετε γρήγορα. Ακολουθήστε τον εύκολο οδηγό μας για να απαλλαγείτε από λεκέδες σε διάφορες επιφάνειες:

 

Πώς να αφαιρέσετε τις λεκέδες αυγών από τα ρούχα

Παιδιά (και ενήλικες) αγαπούν το αυγό για πρωινό, αλλά τα πράγματα μπορούν να πάρουν λάθος τροπή πολύ γρήγορα. Εάν έχετε αναρωτηθεί "κάνει το αυγό λεκέ;" όταν αρχίζει να στάζει στο αγαπημένο σας ρούχο, τότε μην ανησυχείτε - ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό για να διασώσετε τα ρούχα σας:

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα αυγών.

Χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί, σφουγγίστε το λεκέ με αλμυρό νερό για να το χαλαρώσετε.

Τοποθετήστε το ρούχο στο πλύσιμο με ένα απορρυπαντικό σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση λεκέδων - απλά θυμηθείτε να ελέγξετε την ετικέτα φροντίδας του ενδύματός σας και να δοκιμάσετε τυχόν νέα προϊόντα καθαρισμού σε ένα μικρό κομμάτι υφάσματος εκ των προτέρων.

 

Αφαιρέστε λεκέδες αυγού από χαλί και ταπετσαρία

Εάν έχετε χύσει κρόκο στο χαλί ή στον καναπέ σας, μην ανησυχείτε. Απλά κάντε τα εξής:

Αναμίξτε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού πλυντηρίων ρούχων με ζεστό νερό και τρίψτε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα πανί μικροϊνών - θυμηθείτε να δοκιμάσετε πρώτα σε ένα μικρό σημείο!

Αν η κηλίδα του αυγού εξακολουθεί να είναι ορατή, δοκιμάστε να το τρίψετε χρησιμοποιώντας ένα υγρό πανί και μια μικρή ποσότητα καθαρού λευκού ξιδιού. Μερικές φορές επίμονοι λεκέδες παίρνουν λίγο χρόνο για να αφαιρεθούν από τα πιο χοντρά υφάσματα.

 

Ένα ατύχημα με αυγό δεν πρέπει να προκαλεί καταστροφή - με αυτές τις γρήγορες και εύκολες συμβουλές, θα ξέρετε πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες αυγών από μια ποικιλία επιφανειών μέσα και γύρω από το σπίτι.