Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Αφαίρεση λεκέδων λευκού κρασιού ή σαμπάνιας

Αφαίρεση λεκέδων λευκού κρασιού ή σαμπάνιας

Βασικά βήματα:

 

Λειτουργήστε γρήγορα όταν επεξεργάζεστε λευκό κρασί ή λεκέδες από σαμπάνια για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εμπορικό προϊόν αφαίρεσης λεκέδων ή ένα απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων - σε αραιωμένη μορφή για χαλιά ή ταπετσαρίες.

Μην εγκαταλείπετε με την πρώτη δοκιμή! Επαναλάβετε τη διαδικασία - λίγο επιπλέον προσπάθεια και ο λεκές μπορεί να εξαφανιστεί.

Γενέθλια, γάμοι, επέτειοι - όλοι είναι καλοί λόγοι για έναν εορτασμό με ένα ποτήρι σαμπάνια ή λευκό κρασί. Αλλά τι συμβαίνει εάν ένα ποτήρι χυθεί στο μέσον όλου του γλεντιού; Το λευκό κρασί δημιουργεί λεκέδες; Η απάντηση είναι ναι - όπως το κόκκινο κρασί, αφού περιέχει τανίνη, αν και ο λεκές από λευκό κρασί δεν θα φαίνεται τόσο πολύ.

Στην πραγματικότητα, η αφαίρεση λεκέδων από λευκό κρασί δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζετε. Πριν ξεκινήσετε, θυμηθείτε να ελέγξετε τις ετικέτες φροντίδας ή τους οδηγούς οδηγιών κατασκευαστών πριν επιχειρήσετε να επεξεργαστείτε τυχόν λεκέδες και να ακολουθήσετε τις οδηγίες στην ετικέτα οποιωνδήποτε προϊόντων που χρησιμοποιείτε στη διαδικασία απομάκρυνσης λεκέδων.

 

Πώς να αφαιρέσει τις λεκέδες σαμπάνιας από ύφασμα

Το κλειδί για την αποτελεσματική απομάκρυνση των λεκέδων είναι η καταπολέμηση της περιοχής του λεκέ το συντομότερο δυνατό. Οι λεκέδες αποξηραμένων λευκών κρασιών είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν.

Περάστε με δροσερό νερό τον λεκέ του λευκού κρασιού.

Καθαρίστε την κηλίδα χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα εμπορικού καθαριστικού λεκέδων ή απορρυπαντικού πλυντηρίων ρούχων απευθείας στην περιοχή του λεκέ.

Τοποθετήστε το ύφασμα στο πλυντήριο και καθαρίστε σύμφωνα με την ετικέτα φροντίδας.

Αφαιρέστε το από το μηχάνημα και ελέγξτε ότι ο λεκές δεν είναι πλέον ορατός. Επαναλάβετε τα βήματα 2 και 3, εάν είναι απαραίτητο.

 

Πώς να αφαιρέσετε λευκές κηλίδες κρασιού από ταπετσαρίες

Επειδή ούτε τα ταπετσαρίες ούτε τα χαλιά μπορούν να καθαριστούν στο πλυντήριο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε διαφορετική τεχνική καθαρισμού. Για την ταπετσαρία πρέπει:

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, υγρό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπο κρασιού.

Εφαρμόστε ένα εμπορικό προϊόν αφαίρεσης λεκέδων ή ένα αραιωμένο διάλυμα απορρυπαντικού πλυντηρίων ρούχων και νερού.

Εφαρμόστε το πανί πάνω στην περιοχή του λεκέ μέχρι να καθαριστεί. Μην τρίβετε - υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσετε βλάβη στο ύφασμα.

Αφήστε να στεγνώσει στον αέρα.

 

Πώς να αφαιρέσετε Λευκή Απόχρωση Κρασιού από Χαλιά

Εάν υπάρχει ένας ορατός άσπρος λεκές με κρασί στο χαλί σας, θα πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή με παρόμοιο τρόπο με τον καθαρισμό των ταπετσαριών:

Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι ή πετσέτα για να απορροφήσετε τυχόν περίσσευμα υγρού. Εναλλακτικά, σκουπίστε την περιοχή με μαγειρική σόδα, αφήστε το για 10 λεπτά για απορρόφηση της υγρασίας και αναρροφήστε την σκόνη.

Εφαρμόστε ένα εμπορικό καθαριστικό ή ψεκάστε με ένα αραιωμένο διάλυμα πλύσης υγρού και νερού πάνω στην πληγείσα περιοχή.

Αφαιρέστε το λεκέ με ένα καθαρό πανί. Μην τρίβετε, καθώς αυτό μπορεί να κάνει το λεκέ μεγαλύτερο, ή να το σπρώξετε στις ίνες του χαλιού.

Αφήστε να στεγνώσει στον αέρα.

 

Την επόμενη φορά που πετάτε κρασί ή σαμπάνια, μην πανικοβληθείτε! Με αυτόν τον απλό οδηγό μπορείτε να είστε έτοιμοι και να ενεργήσετε γρήγορα για να αφαιρέσετε το λεκέ και να σώσετε το ρούχο, το χαλί ή το έπιπλο σας.