Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Ακόμα περισσότερες πήγες ακαταστασίας στο σπίτι

Ακόμα περισσότερες πήγες ακαταστασίας στο σπίτι

6. Ρούχα και παπούτσια που δεν φοράτε ποτέ.

Μπορεί η μόδα να αλλάζει συχνά, μπορεί κάποια ρούχα να είναι διαχρονικά αλλά σίγουρα η ντουλάπα περιέχει ρούχα και παπούτσια που σίγουρα δεν θα φορούσατε ξανά. Ο ιδανικός τρόπος να ‘καθαρίσετε’ την ντουλάπα σας θα ήταν να αφαιρέσετε από αυτήν όποιο αντικείμενο έχει παραμείνει στην θέση που το έχετε τοποθετήσει πριν 2 χρόνια.

7. Ο νιπτήρας με τα άπλυτα πιάτα

Και όχι μόνο ο νιπτήρας. Άπλυτες κούπες καφέ στο τραπεζάκι, ποτήρια νερού στην βεράντα, οπουδήποτε βρίσκονται χρησιμοποιημένα σκεύη, θα διαμορφώσουν την εικόνα της ακαταστασίας στους καλεσμένους σας.

8. Οι πετσέτες χεριών, προσώπου και σώματος

Μπορεί να προσέχετε την κακτοποίηση των καλλυντικών στο μπάνιο αλλά οι πετσέτες πρέπει να φαίνονται επίσης τακτοποιημένες και στην θέση τους. Σε κάποια μπάνια, η συνήθης θέση της πετσέτας δεν της επιτρέπει να στεγνώσει μετά την χρήση, οπότε πολλές φορές την τακτοποιούμε σε σημείο που το στέγνωμά της είναι πιο εύκολο. Και μένει εκεί, μέχρι να την ξαναχρησιμοποιήσουμε. Αυτό κάνει τον χώρο του μπάνιου να φαίνεται λιγότερο σε τάξη από ότι πραγματικά είναι.

9. Τα πολλά και διάφορα διακοσμητικά

Όσο περισσότερα αντικείμενα υπάρχουν πάνω σε επιφάνειες, τόσο πιο παραφορτωμένο φαίνεται. Κάντε την επιλογή των διακοσμητικών που σας αρέσουν πραγματικά και επίσης ταιριάζουν στον χώρο και κρατήστε μόνο αυτά.

10. Τα ρούχα που περιμένουν να μπουν στο πλυντήριο.

Μην ξεχνάτε να βάζετε πλυντήριο όταν η στοίβα μεγαλώνει. Είναι πολύ εύκολο να ξεχαστεί κάποιος και να ρίξει τα βρώμικα ρούχα σε μια στοίβα που ολοένα μεγαλώνει. Ένας τρόπος να αποφύγετε το βουνό άπλυτων ρούχων είναι ένα καλάθι απλύτων. Διαφορετικά, αποφασίστε τι είδος και χρώμα ρούχου θα αποτελεί την επόμενη πλύση και τοποθετήστε τα απευθείας στο πλυντήριο. Έτσι, και η στοίβα θα αργήσει να διαμορφωθεί, και θα ξέρετε πότε το πλυντήριο είναι γεμάτο για να το ξεκινήσετε.