Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Ανακούφιση από φαγούρα του δέρματος: πώς τα προϊόντα καθαρισμού σας θα μπορούσαν να είναι η ρίζα του κνησμού του δέρματός σας

Ανακούφιση από φαγούρα του δέρματος: πώς τα προϊόντα καθαρισμού σας θα μπορούσαν να είναι η ρίζα του κνησμού του δέρματός σας

Ο ερεθισμός του δέρματος μπορεί να έρθει σε πολλές μορφές - μπορεί να έχετε εξάνθημα, ίσως όχι. Το δέρμα που προκαλεί φαγούρα είναι συχνά ένα σύμπτωμα ερεθισμού, αλλά ευτυχώς είναι αυτό που μπορεί συνήθως να ανακουφιστεί με μερικές απλές μεθόδους αυτο-φροντίδας και αλλαγές στον τρόπο ζωής.

 

Θα μπορούσε το απορρυπαντικό πλυντηρίου σας να είναι το πρόβλημα;

Ένας παράγοντας που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε είναι να αλλάξετε το απορρυπαντικό πλυντηρίων σας. Οι χημικές ουσίες στα αρώματα και τις χρωστικές που υπάρχουν σε ορισμένα προϊόντα καθαρισμού μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα, ειδικά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Μπορεί επίσης να έχετε αλλεργική αντίδραση στη νέα σκόνη πλύσης ή απορρυπαντικό. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές για το πώς η αλλαγή της ρουτίνας πλύσης σας μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε το κνησμώδες δέρμα σας.

 

Τι προκαλεί το φαγούρα του δέρματος;

Το δέρμα που προκαλεί φαγούρα μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Ακολουθούν ορισμένες κοινές αιτίες:

Ξηρό δέρμα - συχνά το αποτέλεσμα περιβαλλοντικών αλλαγών

Ερεθισμός ή αλλεργική αντίδραση - π.χ. Από τρόφιμα, υφάσματα ή χημικά

Περιπτώσεις δέρματος όπως έκζεμα ή κυψέλες

Εγκυμοσύνη

 

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Εξάνθημα

Ερυθρότητα

Ξηρό, ραγισμένο δέρμα

Ασταθές δέρμα

Ανωμαλίες ή σημεία

Εντούτοις, μπορεί επίσης να έχετε κνησμώδες δέρμα και να μην εμφανιστεί εξάνθημα ή αισθητή αλλαγή στο δέρμα. Η φαγούρα μπορεί να είναι ευρέως διαδεδομένη στο δέρμα ή να εντοπίζεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι πάντα καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να εντοπίσετε την αιτία του κνησμού σας και να καθορίσετε μια κατάλληλη θεραπεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρό κνησμό που σας εμποδίζει να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας.

 

Πώς να αποτρέψετε το φαγούρα από το απορρυπαντικό

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων για να εξαλείψετε τη φαγούρα στο δέρμα.

Όταν εσείς ή ένα μέλος της οικογένειάς σας έχετε ευαίσθητο δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απορρυπαντικό ειδικά σχεδιασμένο για ευαίσθητο δέρμα και άτομα που υποφέρουν από δερματικές αλλεργικές αντιδράσεις. Αναζητήστε ένα προϊόν που περιέχει μηδενικά αρώματα ή χρωστικές για να μειωθεί ο κίνδυνος ερεθισμού του δέρματος ή αλλεργικών αντιδράσεων όταν τα ρούχα έρχονται σε επαφή με το δέρμα. Ένα απορρυπαντικό είναι απαλό για το δέρμα και τα υφάσματα και μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου περαιτέρω ερεθισμού.

 

Επιλέξτε ένα επιπλέον ξέβγαλμα

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υπολείμματα απορρυπαντικού αφαιρούνται από τα ρούχα σας ρυθμίζοντας το πλυντήριο σας ώστε να πραγματοποιήσει έναν επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ερεθισμού του δέρματος από τα υπολείμματα που απομένουν.

 

Πλύνετε τα ρούχα πριν την πρώτη χρήση

Τα ρούχα ενδέχεται να περιέχουν υπολείμματα χημικών ως αποτέλεσμα της παραγωγικής διαδικασίας, γι αυτό συνιστούμε να πλένετε πάντα τα καινούργια ρούχα πριν τα φορέσετε. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο κνησμώδους δερματικού ερεθισμού από αυτά τα δυνητικά ερεθιστικά.

 

Να θυμάστε

Δεν είναι μόνο απορρυπαντικό πλυντηρίων που θα μπορούσε να ενοχλεί το δέρμα σας. Οι χημικές ουσίες στο υγρό ή το σαπούνι σας για πλύσιμο των χεριών θα μπορούσαν να προκαλέσουν φαγούρα στα χέρια και τα χέρια σας.