Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Αποφυγή Μικροβίων - Γιατί Πρέπει να Ανησυχούμε Περισσότερο για την Κουζίνα Αντί για το Μπάνιο.

bacteria

Στην πλειονότητα του κόσμου έχει περάσει η άποψη ότι η τουαλέτα πρέπει να είναι πάντα καθαρή και για αυτό το λόγο συνήθως ο χώρος αυτός είναι πάντα σε πολύ καλή κατάσταση. Η κουζίνα όμως είναι εξίσου, αν όχι περισσότερο σημαντική.

Ποια σημεία αξίζουν λίγο περισσότερο την προσοχή μας; 

Το σφουγγάρι για τα πιάτα είναι ένα αντικείμενο που μαζεύει πολλά μικρόβια και είναι καλό να το αλλάζουμε συχνά. Πόσο συχνά; Τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Οι σανίδες κοπής επίσης είναι εστία μικροβίων και γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να τις παραμελούμε. Κάτι επίσης βασικό χρησιμοποιούμαι διαφορετική  σανίδα κοπής για τα λαχανικά και διαφορετική τα κρέατα.

Η λαβή της πόρτας του ψυγείου μπορεί να γίνει μικροβιακή εστία λόγω της συνεχής χρήσης της. Πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά και με σωστό τρόπο. Επίσης το κάτω μέρος του ψυγείου είναι ακόμα μια εστία μικροβίων καθώς εκεί μπορεί να στάζουν και να πέφτουν διάφορα ψίχουλα οπότε χρειάζεται συνέχεις έλεγχος.

Ο πάγκος της κουζίνας μας είναι ακόμα ένα μέρος που θέλει προσοχή. Πολλές φορές ακουμπάμε αντικείμενα όπως πορτοφόλια ,κλειδιά, σακούλες που είναι εστίες μικροβίων με αποτέλεσμα να μολύνουμε τον πάγκο μας.

Πετσέτες κουζίνας να έχουμε πολλές και να τις αλλάζουμε συχνά έτσι θα είναι πάντα καθαρές όταν τις χρησιμοποιούμε.