Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Αυτά Είναι τα 5 Μέρη του Σπιτιού με την Περισσότερη Σκόνη

house dust

Υπάρχουν μερικά σημεία του σπιτιού που μαζεύουν πολύ περισσότερη σκόνη από άλλα. Δείτε ποια είναι αυτά και πώς να τα καθαρίσετε με ελάχιστες κινήσεις.

Βιβλιοθήκες. Τις περισσότερες φορές δεν χρειάζεται να μετακινήσετε όλα τα βιβλία για να καθαρίσετε τη σκόνη από τη βιβλιοθήκη σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πανί με μικροϊνες για να ξεσκονίσετε τις επιφάνειες και τα βιβλία από πάνω.

Τώρα που μπήκε η άνοιξη καλό είναι να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στην βιβλιοθήκη σας. Αφαιρέστε όλα τα βιβλία από τα ράφια, καθαρίστε τα κι έπειτα συνεχίστε με το καθάρισμα της βιβλιοθήκης.

Πάρτε μια λεκάνη, βάλτε μέσα λίγο απορρυπαντικό πιάτων και νερό και με μια πετσέτα περάστε όλα τα ράφια της βιβλιοθήκης. Έπειτα περάστε τις επιφάνειες και με ένα καθαρό, στεγνό πανί.

Ντουλάπες.  Είναι  αλήθεια ότι λόγω των ρούχων μαζεύουν αρκετή σκόνη αλλά και χνούδια. Ενα σκούπισμα με το ηλεκτρικό σκουπάκι ή την ηλεκτρική σκούπα ή/και ένα απλό πέρασμα με ένα βρεγμένο πανί και ένα σκούπισμα με το ηλεκτρικό σκουπάκι είναι αρκετό.

Χαλιά και μοκέτες. Αν οι μοκέτες σας πάνε από τοίχο σε τοίχο τότε ένα καλό καθάρισμα με την ηλεκτρική σκούπα είναι αρκετό για να αφαιρέσει τη σκόνη μιας και τόσο μεγάλη μοκέτα είναι δύσκολο να την βγάζετε κάθε λίγο για τίναγμα. Τα μικρά χαλάκια σας όμως, μπορείτε άνετα να τα βγάζετε πού και πού στο μπαλκόνι για ένα καλό τίναγμα.  Αυτή είναι μια διαδικασία που μπορείτε να κάνετε μια φορά το μήνα με αποτέλεσμα να απαλλαγείτε από την περιττή σκόνη με σχετική ευκολία. 

Περβάζια παραθύρων. Τα περβάζια των παραθύρων είναι από τα σημεία που γεμίζουν συνεχώς σκόνη. Για να τα καθαρίσετε, ξεκινήστε περνώντας τα με την ηλεκτρική σας σκούπα έτσι ώστε να φύγει η περισσότερη σκόνη. Έπειτα βουτήξτε ένα καθαρό πανί σε ένα μείγμα απορρυπαντικού πιάτων και νερού και περάστε με αυτό όλο το περβάζι.  Τέλος, περάστε το περβάζι με ένα στεγνό πανί και είναι έτοιμο. Καλό είναι να επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία μια φορά την εβδομάδα, κυρίως εάν τα περβάζια σας είναι φτιαγμένα από μάρμαρο.

Ανεμιστήρες οροφής Το καθάρισμά τους είναι μια αρκετά εύκολη υπόθεση ενώ είναι απαραίτητη τώρα που αρχίζει και φτιάχνει ο καιρός και θα τους χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Μην κάνετε το λάθος να τους χρησιμοποιήσετε πριν τους καθαρίσετε γιατί θα γεμίσετε το σπίτι σας σκόνη. Πάρτε ένα μπολ και φτιάξτε ένα μείγμα από χυμό λεμονιού, μαγειρικής σόδας και ξιδιού, βουτήξτε ένα καθαρό πανί στο μείγμα  και καθαρίστε με αυτό τους ανεμιστήρες σας. Περάστε τους μετά και με ένα στεγνό πανί και είναι έτοιμοι για χρήση τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.