Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Η φροντίδα ενός ψυγείου

Η φροντίδα ενός ψυγείου

Το ψυγείο είναι μία από τις πιο σκληρά εργαζόμενες συσκευές στο σπίτι σας - και μια που τραβάει βαρύ φορτίο, κυρίως το καλοκαίρι. Υπόκειται σε διαρροές, ποικίλες μυρωδιές, και υπερπληθυσμό φαγώσιμων, και παρόλα αυτά, είναι η μία συσκευή που ποτέ δεν πάει διακοπές. Ένα καθαρό ψυγείο μπορεί να κρατήσει τα τρόφιμα πιο φρέσκα, οπότε είναι καλό να κάνουμε το καλύτερο για να διατηρηθεί καθαρό.

Καθαρίστε τις διαρροές

Καθημερινά: Καθαρίστε τις διαρροές από συσκευασίες φαγώσιμων αμέσως, προτού να έχουν την ευκαιρία να στεγνώσουν. Βεβαιωθείτε πως ότι μπαίνει στο ψυγείο είναι καλά σφραγισμένο και καθαρό εξωτερικά. Καθαρίστε τα βάζα μαρμελάδας, μπουκάλια σάλτσας και δοχεία κέτσαπ πριν από την αποθήκευσή τους.

Ελέγξτε για Αλλοίωση

Καθημερινά: Ελέγξτε για αλλοίωση τα τρόφιμά σας και πετάξτε οτιδήποτε μπορεί να έχει χαλάσει ή να έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του. Τοποθετήστε οτιδόποτε πιθανό να έχει διαρροές, όπως το κρέας πριν την απόψυξη πάνω σε ένα πιάτο.

Καθαρίστε τις Πόρτες

Εβδομαδιαία: Καθαρίστε τις πόρτες, συμπεριλαμβανομένων των άκρων και την κορυφή του ψυγείου με ένα πανί βρεγμένο με ένα ήπιο υγρό απορρυπαντικό πιάτων και νερό. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές γύρω από τα χερούλια, τα οποία μπορεί να φιλοξενούν κολλώδη δακτυλικά αποτυπώματα. Για επιφάνειες ανοξείδωτου ατσαλιού, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι εμπορίου για ανοξείδωτο ατσάλι και καθαρίστε προς την κατεύθυνση των κόκκων της επιφάνειας.

Εποχιακά: Καθαρίστε τις τσιμούχες της πόρτας, οι οποίες μπορούν να συλλέξουν ψίχουλα, με ζεστό νερό και ήπιο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Στεγνώστε καλά με ένα καθαρό πανί. Ελέγξτε ότι οι πόρτες κλείνουν αεροστεγώς.

Αδειάστε το Ψυγείο

Εποχιακά: Αφαιρέστε την πρίζα του ψυγείου από το ρεύμα και αδειάστε το περιεχόμενο του ψυγείου σε ένα δοχείο ψύξης. Βεβαιωθείτε πως τα γυάλινα ράφια και συρτάρια έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα πλύνετε.

Καθαρίστε το εσωτερικό

Εποχιακά: Καθαρίστε το εσωτερικό με ένα μείγμα από 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και 1 λίτρο ζεστό νερό. Ξεπλύνετε με ένα υγρό πανί και στη συνέχεια στεγνώστε με μια καθαρή πετσέτα. Αυτό θα καθαρίσει στις επιφάνειες εσωτερικά του ψυγείου καθώς και θα βοηθήσει στην εξάλειψη των οσμών. Μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή απορρυπαντικά, γιατί μπορούν να αφήσουν πίσω άρωμα που τα φαγώσιμα μπορεί να απορροφήσουν.

Για να αφαιρέσετε υπολείμματα που έχουν στερεοποιηθεί, βρέξτε μια πετσέτα με το μείγμα σόδας και ζεστού νερού. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή, και αφήστε το στερεοποιημένο υπόλλειμα τροφίμων να μουλιάσει στο διάλυμα της πετσέτας για 10 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να ραγίζει ή να μαλακώνει. Εφαρμόστε ξανά αν είναι απαραίτητο.

Βουτήξτε τα ράφια και τα δοχεία σε ένα κουβά με διάλυμα από 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα για κάθε λίτρο ζεστό νερό. Μην τα πλένετε στο πλυντήριο πιάτων, και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν από την επανατοποθέτησή τους στο εσωτερικό του ψυγείου.

Κρατήστε τα Περισσευούμενα Φαγητά Σφραγισμένα

Η τακτική συντήρηση και η αποθήκευση εναπομείναντων φαγητών σε αεροστεγή δοχεία είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποφεύγεται η δυσοσμία. Ακόμα κι έτσι, το ψυγείο μπορεί ακόμα να μυρίζει κάποιες φορές. Δοκιμάστε να απλώσετε μαγειρική σόδα σε ένα φύλλο ψησίματος. Αφήστε το στο εσωτερικό του ψυγείου με την πόρτα κλειστή, μέχρι η μυρωδιά να αφαιρεθεί.

Εξαλείψτε τις Οσμές

Μια άλλη μέθοδος είναι να απλώσετε φρέσκους κόκκους καφέ σε ένα δίσκο ή ένα ποτήρι μέσα στο ψυγείο, μέχρι η μυρωδιά να απομακρυνθεί. Η παρατεταμένη μυρωδιά του καφέ θα εξαφανιστεί μετά από λίγες ημέρες.

Εάν όλα αυτά σας φαίνονται σαν πολύς κόπος, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να πραγματοποιήσει την εργασία ένα από τα έμπειρα συνεργεία καθαρισμού μας, σαν μέρος ενός γενικού καθαρισμού σπιτιών.