Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Καθαρισμός και συντήρηση μαρμάρινων δαπέδων

Καθαρισμός και συντήρηση μαρμάρινων δαπέδων

Τα μαρμάρινα πατώματα είναι κομψά, αλλά ο καθαρισμός τους μπορεί να είναι ένα θέμα ανησυχίας. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα καθαρισμού μαρμάρου στην αγορά και αυτά είναι ιδιαίτερα χρήσιμα επειδή έχουν το σωστό pH και δεν θα διαβρώσουν ή δεν θα θαμπώσουν το μάρμαρο. Αν προτιμάτε να καθαρίσετε το μαρμάρινο δάπεδο μόνοι σας από το μηδέν, αυτό είναι εφικτό.

Στοιχείο 1 - Σπιτική / καθημερινή μέθοδος καθαρισμού.

Ρίξτε δροσερό, καθαρό νερό σε ένα κουβά.

Προσθέστε απορρυπαντικό ή υγρό σαπούνι ειδικό για μάρμαρο στο δροσερό νερό. Το απορρυπαντικό πρέπει να είναι κοντά στο ουδέτερο pH (περίπου 7) και πολύ απαλό.

Χρησιμοποιήστε την κανονική σας σφουγγαρίστρα σας και ξεβγάλτε την στο τέλος ως συνήθως. Χρησιμοποιήστε επικαλυπτόμενες μικρές κινήσεις με ένα ρυθμικό τρόπο.

Σφουγγαρίστε ξανά καλά με καθαρό νερό που δεν περιέχει ακαθαρσίες.

Αφήστε το πάτωμα να στεγνώσει με τον αέρα.

Αντιμετωπίστε τυχών κηλίδες η σημάδια ξεχωριστά. Χρησιμοποιήστε ένα πανάκι και ένα απαλό, ουδέτερο σε pH καθαριστικό σε σκόνη. Τρίψτε μόνο κατά μήκος των πόρων του μαρμάρου σε μια ευθεία γραμμή. Μην τρίβετε με κυκλικό τρόπο, καθώς αυτό θα αφήσει σημάδια.

Στοιχείο 2 - Ημιμόνιμος καθαρισμός με κερί

Εάν μπορείτε να κερώσετε το μαρμάρινο πάτωμα, τότε πράξτε το. Αυτό θα βοηθήσει στην αποτροπή απορρόφησης ρύπων και θα κρατήσει το πάτωμα πολύ λαμπερό. Να χρησιμοποιείτε μόνο σκληρό κερί. Το μαλακό κερί μπορεί να αποχρωματίσει το μάρμαρο.

Το κέρωμα θα φέρει μια τεχνητή λάμψη και θα πρέπει να αφαιρείται τακτικά καθώς δεν είναι καλό να μένει στο μάρμαρο.

Οι πόροι του μαρμάρου θα πρέπει να μένουν ανοιχτοί και το κέρωμα κλείνει τους πόρους. Εάν χρειάζεστε να αποκατασταθεί η λάμψη στο μάρμαρο με μόνιμο αποτέλεσμα είναι πολύ καλύτερο να γυαλιστεί σωστά από έναν επαγγελματία από το να χρησιμοποιηθεί κερί.

Στοιχείο 3 - Μέθοδοι Πρόληψης

Το να κρατώνται τα μαρμάρινα δάπεδα χωρίς λεκέδες, είναι μια συχνή δουλειά και υπάρχουν κάποια «προληπτικά μέτρα» που θα μπορούσατε να εξετάσετε.

Τοποθετήστε ένα μεγάλο, καλό σε ποιότητα χαλάκι έξω από όλες τις εισόδους που οδηγούν σε μαρμάρινα δάπεδα.

Αποφύγετε τη χρήση μαρμάρου στις περιοχές όπου παρασκευάζονται ή καταναλώνονται τρόφιμα. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, χρησιμοποιήστε χαλάκια κάτω από τα σημεία στο σπίτι όπου παρασκευάζονται ή καταναλώνονται τρόφιμα.

Πάντα να αφαιρείτε παπούτσια που έχουν χρησιμοποιηθεί σε χιόνι πριν περπατήσετε σε μάρμαρο. Το αλάτι θα διαβρώσει το μάρμαρο

Κρατήστε τα κατοικίδια μακριά από μαρμάρινα δάπεδα, εάν αυτό είναι εφικτό. Τα νύχια τους μπορεί να προκαλέσουν ξύσιμο στο μάρμαρο.

Ρωτήστε και ακολουθήστε τις συστάσεις των επαγγελματιών. Το μάρμαρο είναι πολύ σκληρό σαν υλικό, δεν χαλάει τόσο γρήγορα όπως το παρκέ για παράδειγμα, αλλά είναι επίσης αρκετά πορώδες. Αν η προστατευτική του επιφάνεια φθαρεί, το μάρμαρο θα απορροφήσει οτιδήποτε χυθεί πάνω του με αποτέλεσμα την δημιουργία λεκέδων.

Σημαντική συμβουλή.

Καθαρίστε οτιδήποτε πέσει πάνω στο μάρμαρο αμέσως γιατί το μάρμαρο είναι πολύ πορώδες.