Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Καθαρισμός κουφωμάτων αλουμινίου

Καθαρισμός κουφωμάτων αλουμινίου

Αν τα κουφώματα αλουμινίου του σπιτιού σας έχουν συσσωρεύσει ένα αρκετή βρωμιά, μπορεί να αναρωτιέστε πως να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά. Ευτυχώς, με μερικά βασικά εργαλεία καθαρισμού, τα κουφώματα αλουμινίου σας θα είναι πεντακάθαρα σε χρόνο μηδέν.

Υλικά που θα χρειαστείτε

Πανάκια από μικροϊνες

Αμμωνία

Ζεστό νερό

Μπουκάλια σπρέι

Φτερό ξεσκονίσματος

Βήμα 1 – Ξεσκόνισμα κουφωμάτων

Πριν από τον καθαρισμό των κουφωμάτων, θα πρέπει να αφαιρέσετε τη σκόνη από αυτά. Αυτό το βήμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι από μικροϊνες είτε με ένα φτερό ξεσκονίσματος. Απλά περάστε το αντικείμενο που θα χρησιμοποιήσετε από όλη την κορνίζα των τζαμιών, έως ότου όλη η σκόνη έχει αφαιρεθεί με επιτυχία.

 

Βήμα 2 – Ανακάτεμα των υγρών καθαρισμού

Έχοντας ξεσκονίζονται τα κουφώματα αλουμινίου σας, είστε πλέον έτοιμοι να αναμίξετε τα υγρά καθαρισμού. Μέσα σε ένα άδειο μπουκάλι σπρέι, τοποθετήστε ένα μείγμα 1/4 φλιτζανιού αμμωνία και 1 φλιτζανιού ζεστό νερό. Στη συνέχεια, σφραγίστε καλά το μπουκάλι και ανακινήστε μέχρι το διάλυμα καθαρισμού σας να αναμιχθεί καλά. Τέλος, γεμίστε ένα δεύτερο άδειο μπουκάλι ψεκασμού με ζεστό νερό. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να ξεπλύνετε το υγρό καθαρισμού στο τέλος.

Βήμα 3 - Εφαρμογή των υγρών καθαρισμού

Αφού έχετε αναμίξει το σπιτικό διάλυμα καθαρισμού σας, ψεκάστε επάνω στα βρώμικα κουφώματα και αφήστε το να καθίσει για 1 έως 3 λεπτά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πανάκι με μικροϊνες για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε υπολείμματα σκόνης ή βρωμιάς ενδεχομένως να έχουν κολλήσει στα αλουμίνια. Μόλις τα κουφώματα έχουν επαρκώς καθαριστεί, ξεπλύνετε το υγρό καθαρισμού με ζεστό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε τα πλαίσια με τη βοήθεια ενός καθαρού και στεγνού πανιού μικροϊνών.

Τα συνεργεία καθαρισμού μας έχουν πάντα τις λύσεις για κάθε περίπτωση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας.