Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Καθαρισμός σατινέ ρούχων και σεντονιών

Καθαρισμός σατινέ ρούχων και σεντονιών

Το σατέν χρησιμοποιείται συχνά για τα καλύτερα ρούχα και σεντόνια, γι 'αυτό είναι σημαντικό να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε σατέν για να κρατάτε τα αντικείμενα σας στην καλύτερη κατάσταση.

Πριν ξεκινήσετε: ελέγξτε την ετικέτα φροντίδας του υφάσματός σας και θυμηθείτε να δοκιμάσετε πρώτα την αφαίρεση λεκέδων σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή.

Προ-θεραπεία. Είναι καλύτερο να αντιμετωπίσετε τους λεκέδες το συντομότερο δυνατό. Πριν από το πλύσιμο, επεξεργαστείτε τη λεκέ με ένα ήπιο απορρυπαντικό ή ένα υγρό αφαίρεσης λεκέδων κατάλληλο για το ύφασμα. Ακολουθήστε πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος σας.

Πλυντήριο. Αν το σατινέ σας είναι κατάλληλο για πλυντήριο, τότε βάλτε το στο πλυντήριο σε ένα σύντομο κύκλο που χρησιμοποιεί δροσερό νερό και χρησιμοποιήστε ένα απαλό απορρυπαντικό, κατά προτίμηση ένα σχεδιασμένο για ευαίσθητα υφάσματα.

Πλύσιμο στο χέρι. Εάν η ετικέτα φροντίδας λέει ότι το αντικείμενο είναι μόνο πλύσιμο στο χέρι, μουλιάστε το αντικείμενο σε μια λεκάνη με δροσερό νερό και ένα απαλό απορρυπαντικό για 3-5 λεπτά. Κατόπιν ξεπλύνετε καλά με φρέσκο, δροσερό νερό. Μη στρέφετε ή στρίβετε το σατέν, καθώς αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει παραμόρφωση.

Στέγνωμα. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε θερμό αέρα ή έκθεση στον ήλιο στα σατινέ υφάσματα, καθώς η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει βλάβη. Για να στεγνώσει, τοποθετήστε το ύφασμα σε μια καθαρή, στεγνή πετσέτα. Στη συνέχεια, κυλήστε τη πετσέτα προς τα πάνω, με το εσωτερικό του, εφαρμόζοντας μια ελαφριά πίεση για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια νερού. Ξετυλίξτε και αφήστε το αντικείμενο να στεγνώσει σε άλλη στεγνή, καθαρή πετσέτα.

Σίδερο. Αν το στοιχείο σας χρειάζεται σιδέρωμα, πρέπει να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε ζημιές. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε την ετικέτα φροντίδας για οδηγίες σχετικά με τον καλύτερο τρόπο σιδερώματος σατέν, αλλά γενικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαμηλή ρύθμιση και χωρίς ατμό. Σιδερώστε το στοιχείο προς τα έξω και μην αφήνετε το σίδερο σε μια περιοχή του υλικού για πολύ καιρό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να σιδερώσετε το ύφασμα με μια πετσέτα από πάνω για να αποφύγετε την πρόκληση βλάβης στο ύφασμα.