Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού

Μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού

Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με μία καινούρια πραγματικότητα λόγω του COVID-19, στην Glow φροντίσαμε την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε κι εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Για το λόγο αυτό και κατόπιν εκπαίδευσης, προχωρήσαμε στις παρακάτω ενέργειες:

  1. Όλοι οι υπάλληλοι είναι εξοπλισμένοι με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, γιατί η πρόληψη αποτελεί το μεγαλύτερό μας μέλημα.
  2. Όλοι οι εργαζόμενοι θερμομετρούνται πριν την προσέλευσή τους στον εργασιακό χώρο.
  3. Όλοι οι υπάλληλοι καθαριότητας έχουν εκπαιδευτεί στη χρήση ειδικών υγρών με ισχυρή ιοκτόνο δράση, που εφαρμόζονται σε όλες τις επιφάνειες που χρησιμοποιούνται από πελάτες και κοινό.
  4. Ξεκινήσαμε συνεργασία με την DNAlogy και είμαστε σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσουμε μοριακό τεστ για τον COVID-19, σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος εμφανίσει κάποιο σύμπτωμα ή παρουσιαστεί κρούσμα στο ευρύτερο περιβάλλον του.
  5. Υπάρχει έτοιμο πλάνο αντικατάστασης προσωπικού για κάθε υπάλληλό μας, σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος χρειαστεί να εισέλθει σε καραντίνα.

Διαδικασίες αντιμετώπισης σε περίπτωση κρούσματος:

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της κατάστασης, θεσπίσαμε καινούριες διαδικασίες σύμφωνα με τις συμβουλές των επιστημόνων, σε περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα στην εταιρεία μας.

  1. Ο εργαζόμενος απομακρύνεται ΑΜΕΣΑ από τα καθήκοντά του και εισέρχεται σε καραντίνα για 14 ημέρες.
  2. Ενημερώνουμε τον ΕΟΔΥ και τον πελάτη μας, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στην ιχνηλάτηση και συνεπώς στον περιορισμό μετάδοσης του ιού.
  3. Γίνεται ΑΜΕΣΑ απολύμανση με ειδικό εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του COVID-19 (νεφελοψεκασμός, ειδικά υγρά με ιοκτόνο δράση) σε όλους τους χώρους της εταιρείας μας καθώς και στους χώρους των πελατών μας για τους οποίους είναι υπεύθυνος ο υπάλληλος.
  4. Ο εργαζόμενος αντικαθίσταται άμεσα και έτσι καλύπτονται οι εργασίες καθαρισμού για τις οποίες είναι υπεύθυνος, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας.
  5. Μετά τη λήξη της καραντίνας ο υπάλληλος υποβάλλεται ξανά σε μοριακό τεστ και μόνο σε περίπτωση που βγει αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του, αφού πρώτα ενημερωθεί ο πελάτης.