Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πως να Αφαιρέσετε Λεκέδες Από Καφέ.

lk

Εάν έχετε ασχοληθεί με ένα λεκέ από καφέ, ξέρετε πόσο δύσκολη  μπορεί να είναι η αφαίρεση του. 

Για φρέσκους λεκέδες καφέ δοκιμάστε πρώτα το κρύο νερό ίσως να είναι το μόνο που χρειάζεται. Αν όμως έχει μείνει μέρες ο λεκές πάνω στο ύφασμα τότε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε άλλο τρόπο.

Τρίψτε τον λεκέ με υγρό απορρυπαντικό ρούχων και λίγο κρύο νερό μέσα σε μια λεκάνη. Αν δεν έχετε υγρό απορρυπαντικό ρούχων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υγρό σαπούνι πιάτων. Αφήστε το για λίγο, περίπου 3-5 λεπτά. Αν η κηλίδα παραμείνει βάλτε στην λεκάνη ζεστό νερό με λίγο απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων για 15 λεπτά και ύστερα να το ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Αν ο λεκές είναι ακόμα εκεί, δοκιμάστε να αναμίξετε λίγο απορρυπαντικό σε σκόνη με ίσα μέρη λευκό ξύδι και νερό και να το μετατρέψετε σε πάστα. Δοκιμάστε το στο ρούχο για να βεβαιωθείτε ότι δεν αποχρωματίζει το ύφασμα. Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσετε το λεκέ και στη συνέχεια να το ξεπλύνετε.

 

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Τα ίδια βήματα για τους λεκέδες από φρέσκο ​​καφέ μπορεί να λειτουργήσουν και για τα χαλιά. Το κρύο νερό είναι συχνά το μόνο που χρειάζεται για να βγει  ένας φρέσκος καφές από τα χαλιά. Απλά χρησιμοποιήστε δύο καθαρές πετσέτες που θα τις χρησιμοποιήσετε εναλλάξ για να καθαρίσετε και να στεγνώσετε την περιοχή του λεκέ.

Ένας φρέσκος λεκές καφέ μπορεί να είναι πολύ απλός για να το αφαιρέσετε και συχνά δεν χρειάζεται κανένα πρόσθετο αφαίρεσης λεκέδων ή προϊόντων.