Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πώς να Αφαιρέσετε τα Άλατα από το Βραστήρα – 3 Τρόποι

vras

Μέθοδος 1. Πώς να καθαρίσετε τον ηλεκτρικό βραστήρα από τα άλατα με ξύδι

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για: πλαστικό γυάλινο και μεταλλικό βραστήρα.

Συστατικά: νερό (περίπου μισό λίτρο) και ξύδι (2 κουταλιές της σούπας)

Τρόπος: ρίξτε το νερό μέσα στο βραστήρα και βράστε το, στη συνέχεια ρίξτε το ξύδι στο βραστό νερό και αφήστε το διάλυμα για 1 ώρα.
Αφού μαλακώσουν αρκετά τα άλατα τα αφαιρείτε με ένα σφουγγάρι.
Βράζετε νερό μία ή δύο φορές στο καθαρό βραστήρα και στη συνέχεια το ξεπλένετε καλά για να φύγουν υπολείμματα ξιδιού και αλάτων.

Μέθοδος 2. Πώς να απαλλαγείτε από τα άλατα  σε ένα βραστήρα οποιουδήποτε είδους χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για: αφαίρεση αλάτων σε εμαγιέ και βραστήρες αλουμινίου.
Συστατικά: μαγειρική σόδα (μια κουταλιά της σούπας), νερό (μισό λίτρο ή και περισσότερο ώστε να καλύπτει όλη την επιφάνεια από τα άλατα).

Τρόπος 1: ρίχνετε το νερό στο βραστήρα μαζί με την σόδα και τα ανακατεύετε. Αφού βράσει το  διάλυμα, το αφήνετε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
Στο τέλος της διαδικασίας ξεπλένετε τα υπολείμματα από την μαγειρική σόδα και γεμίζετε το βραστήρα με καθαρό νερό όπου και το βράζουμε.
Έπειτα τον ξεπλένουμε και είναι έτοιμος για χρήση.

Τρόπος 2: Για να πλύνετε τον ηλεκτρικό βραστήρα με μαγειρική σόδα  πρέπει να βράσετε νερό  να κάνετε διάλυμα σόδας και στη συνέχεια να αφήσετε να κρυώσει για 1-2 ώρες. Ένας πιο ήπιος τρόπος είναι να ρίξετε σόδα σε βραστό νερό και στη συνέχεια να αφήσετε το διάλυμα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα άλατα θα μαλακώσουν και θα είναι ευκολότερο με ένα σφουγγάρι να καθαριστούν. Έπειτα τον ξεπλένουμε και είναι έτοιμος για χρήση.

Μέθοδος 3. Πώς να απαλλαγείτε από τα άλατα  σε ένα βραστήρα χρησιμοποιώντας Coca-Cola και Sprite

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για: αφαλάτωση σε συνηθισμένους βραστήρες από ανοξείδωτο χάλυβα αλλά και για ηλεκτρικούς βραστήρες.

Συστατικά: όλα τα ανθρακούχα ποτά με κιτρικό οξύ στη σύνθεση - από το "Coca-Cola" έως το "Fanta". Αλλά είναι καλύτερα να παίρνετε άχρωμα ποτά, για παράδειγμα, "Sprite" ή "Schweppes".

Τρόπος: Αρχικά  ρίχνουμε μισό λίτρο νερού μαζί με κάποιο ανθρακούχο ποτό στο βραστήρα και αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια να κρυώσει. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει. Έπειτα τον ξεπλένουμε και είναι έτοιμος για χρήση.