Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πώς να Καθαρίσετε ένα Σφουγγάρι και να Σκοτώσετε τα Βακτήρια

σπο

Όταν καθαρίζετε τα υπολείμματα τροφών από τα λερωμένα πιάτα όλα τα παθογόνα μικρόβια μπορεί να γεμίσουν τις τρύπες του υγρού σφουγγαριού που βρίσκεται στο νεροχύτη. Το σφουγγάρι θα πρέπει να κρεμαστεί κάπου και να μείνει εκεί σταθερό μέχρι την επόμενη χρήση και όχι να παραμείνει μέσα σε νερό γιατί τα νέα βακτήρια αναπτύσσονται με γρήγορους ρυθμούς.

Το σαπούνι και το νερό δεν σκοτώνουν τα μικρόβια, απλά τα ξεπλένουν. Αλλά αν έχετε ένα βρώμικο σφουγγάρι τότε περνώντας το πάνω από τα πιάτα σας το μόνο που θα πετύχετε είναι να καλύψετε το πιάτο σας με ένα ωραίο στρώμα μικροβίων. Έτσι, μπορεί μεν να διαλύσετε τα μικρόβια που υπάρχουν πάνω στο πιάτο με τα υπολείμματα φαγητού αλλά ταυτόχρονα έχετε μεταφέρει στο πιάτο πιο ισχυρά μικρόβια που υπάρχουν στο βρώμικο σφουγγάρι.

Υπάρχει τρόπος να κρατήσετε το σφουγγάρι σας καθαρό. Το καλύτερο μέσο απολύμανσης για το σφουγγάρι της κουζίνας είναι η χλωρίνη. Φτιάξτε ένα απολυμαντικό διάλυμα, αναμειγνύοντας ένα μέρος χλωρίνη με εννέα μέρη νερού και αφήστε μέσα το σφουγγάρι σας για 10-30 δευτερόλεπτα.

Διατηρείστε το διάλυμα σε ένα δοχείο για να έχετε εύκολη πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να ξαναχρησιμοποιήσετε το σφουγγάρι ώστε να το καθαρίζετε βυθίζοντάς το μέσα στο μείγμα. Όταν το σφουγγάρι είναι βρεγμένο, στύψτε το και αφήστε το να στεγνώσει. Η ίδια η ξηρότητα που προκαλεί το στέγνωμα λειτουργεί σαν συντηρητικό και εμποδίζει την ανάπτυξη νέων μικροβίων.