Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πως να Καθαρίσετε Περσίδες

Persides

Οι περισσότεροι άνθρωποι με αλλεργίες προτιμούν τις περσίδες επειδή κρατούν λιγότερη σκόνη από τις κουρτίνες, αλλά αυτό ισχύει μόνο αν καθαρίζονται τακτικά.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να κατεβάσετε τις περσίδες για να τις καθαρίσετε. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που πολλοί τις προτιμούν από τις κουρτίνες!

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Καθαρίστε τις περσίδες από την σκόνη εβδομαδιαίως από πάνω προς τα κάτω με ηλεκτροστατικό φτερό ή πανί μικροϊνών. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κορυφή, όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης. Γυρίστε τις περσίδες προς την αντίθετη κατεύθυνση και επαναλάβετε.
  • Τουλάχιστον μια φορά το μήνα είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε τις περσίδες με το εξάρτημα σκόνης της ηλεκτρικής σκούπας.
  • Χρησιμοποιήστε μια γόμα για να καθαρίσετε τις ράβδους και τα καπάκια του καλωδίου.

Καθαρισμός μεταλλικών ή ξύλινων περσίδων

  1. Καθαρισμός περσίδων χωρίς να βγουν από την θέση τους: Βρέξτε μια καθαρή παλιά κάλτσα σε ένα μπολ γεμάτο με ίσα μέρη λευκό ξύδι και ζεστό νερό, στη συνέχεια, περάστε την κάλτσα στο χέρι σας αφού πρώτα έχετε φορέσει ελαστικά γάντια. Περάστε τις περσίδες από πάνω προς τα κάτω, ξεπλένοντας την κάλτσα κάθε λίγες σχάρες. Φροντίστε να στύβετε καλά την εμποτισμένη κάλτσα ώστε να μην στάζει υγρό. Τελειώστε σκουπίζοντας τα ρολά με ένα καθαρό πανί μικροϊνών.
  2. Καθαρισμός περσίδων στη μπανιέρα: (ΟΧΙ για ξύλινες περσίδες!) Γεμίστε μια μπανιέρα 10 εκατοστά ζεστού νερού και στη συνέχεια προσθέστε 1 λίτρο λευκό ξύδι. Τραβήξτε το κορδόνι στις περσίδες για να τις ανοίξετε τελείως και στη συνέχεια αφαιρέστε τες και μεταφέρετε τες στη μπανιέρα. Βουτήξτε τις περσίδες μέσα στο νερό προσεκτικά για να αποφύγετε την εμπλοκή των πτερυγίων. Αφήστε τες στην μπανιέρα για 10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίστε τη μπανιέρα και ξεπλύνετέ τες με δροσερό νερό. Αφήστε τις περσίδες να στραγγίξουν και να στεγνώσουν πριν τις επιστρέψτε στην θέση τους.

Καθαρισμός περσίδων από ύφασμα

  1. Κατ 'αρχάς καθαρίστε το ύφασμα με μια ηλεκτρική σκούπα. Οι περσίδες από ύφασμα είναι πιο δύσκολο να καθαριστούν. Το πρώτο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε το εξάρτημα σκόνης της ηλεκτρικής σκούπας για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη σκόνη, βρωμιά και τρίχες κατοικίδιων ζώων. Σκουπίστε από πάνω προς τα κάτω και στις δύο πλευρές.
  2. Περάστε τες με ένα νωπό πανί. Μην προσπαθήσετε ποτέ να πλύνετε τις περσίδες υφασμάτων επειδή μπορεί αυτό να προκαλέσει θέμα τη βαφή τους. Για υφάσματα με σκληρότερους λεκέδες προσθέστε λίγο απορρυπαντικό στο νερό.