Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πώς να καθαρίσετε τα πλακάκια στο λουτρό ή στη κουζίνα.

CTI

Χρησιμοποιήστε ξίδι για να καθαρίσετε τα πλακάκια. Η ανάμειξη νερού και  ξιδιού σε ίσες ποσότητες παράγει ένα αποτελεσματικό καθαριστικό. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναμίξετε πέντε κουταλιές της σούπας ξύδι με πέντε κουταλιές της σούπας νερό.  Βουτήξτε  ένα πανί  στο μίγμα και τρίψτε τα πλακάκια   μέχρι να καθαρίσουν. Σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί για να μην αφήσουν λεκέδες. 

Χρησιμοποιείστε χυμό λεμονιού. Ο χυμός λεμονιού είναι ελαφρώς όξινος, και επομένως αποτελεσματικός για επιφάνειες σαν τα πλακάκια. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με χυμό λεμονιού και ψεκάστε το χυμό πάνω στα πλακάκια, στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα υγρό σφουγγάρι.

Ψεκάστε τα πλακάκια σας με ένα προϊόν καθαρισμού. Υπάρχει ποικιλία καθαριστικών για όλες τις χρήσεις που μπορούν αποτελεσματικά να καθαρίσουν τα πλακάκια των λουτρών.  Ενώ οι συγκεκριμένες κατευθύνσεις για τη χρήση ποικίλλουν με το προϊόν που έχετε αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε, μπορείτε γενικά να αρχίσετε με τον ψεκασμό στα πλακάκια να το αφήσετε για λίγα λεπτά και τέλος το καθαρίσετε  με ένα στεγνό πανί. 

Χρησιμοποιήστε καθαριστικό μαγειρικής σόδας. Αναμίξτε 1/2 φλιτζάνι  μαγειρική σόδα, ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι πιάτων, και 1/4 φλιτζάνι  οξυζενέ . Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το μίγμα στα πλακάκια που επιθυμείτε να καθαρίσετε. Περιμένετε 10 λεπτά, στη συνέχεια σκουπίστε τα  με ένα υγρό σφουγγάρι ή πανί. 

Αναμίξτε νερό και χλωρίνη για να καθαρίσετε τα πλακάκια.  Συνδυάζοντας χλωρίνη και νερό σε αναλογία 1:3 θα έχετε ένα αποτελεσματικό καθαρισμό στα πλακάκια . Για παράδειγμα, μπορείτε να αναμίξετε πέντε κουταλιές της σούπας χλωρίνη με 15 κουταλιές της σούπας νερό. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με αυτό το διάλυμα και ψεκάστε τα πλακάκια  που επιθυμείτε να καθαρίσετε. Ξεπλύνετε τα κεραμίδια με ένα πανί βρεγμένο με ζεστό νερό.