Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πώς να καθαρίσετε την αποχέτευση της μπανιέρας

Πώς να καθαρίσετε την αποχέτευση της μπανιέρας

Διαπιστώνετε ότι μέρα με τη μέρα, το νερό από την αποχέτευση της μπανιέρας παίρνει όλο και περισσότερο να φύγει; Αυτό πιθανότατα προκαλείται επειδή παρεμποδίζεται το νερό από μια αποχέτευση που με τον καιρό βουλώνει όλο και περισσότερο. Οι τρίχες, η σαπουνάδα και άλλα από τους μήνες χρησιμοποίησης της μπανιέρας δεν μπορούν μόνο να προκαλέσουν απόφραξη, αλλά και μια δυσάρεστη οσμή που βγαίνει από το σιφόνι. Αλλά πριν τηλεφωνήσετε σε έναν υδραυλικό για μια δαπανηρή επίσκεψη, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείτε να κάνετε τη δουλειά μόνοι σας. Αυτό το άρθρο σας λέει πώς να καθαρίσετε τις αποφράξεις αποχέτευσης μπανιέρας, με μερικές διαφορετικές (και αποτελεσματικές) μεθόδους εκτός της χρήσης των ειδικών καθαριστικών σε σκόνη που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

 

Μηχανικός καθαρισμός μιας αποκλεισμένης αποχέτευσης

Μπορεί να χρειάζεται να βγάλετε με φυσικό τρόπο οποιοδήποτε μπλοκάρισμα στο σιφόνι. Ως εργαλείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λεπτή κρεμάστρα ή ένα άγκιστρο. Υπάρχουν επίσης και άλλα ειδικά σχεδιασμένα εργαλεία για την αφαίρεση των μαλλιών, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε σε ένα κατάστημα οικιακών σκευών.

Λυγίστε την κρεμάστρα και τοποθετήστε ένα μικρό άγκιστρο στο τέλος, το οποίο μπορεί να εισχωρήσει στην αποχέτευση κάτω από το σιφόνι.

Βάλτε ένα ζευγάρι γάντια από καουτσούκ, αν θέλετε, και να έχετε μια πλαστική σακούλα έτοιμη για τα κομμάτια που μπορεί να τραβήξετε προς τα έξω.

Ξεβιδώστε το κάλυμμα αποστράγγισης (εάν υπάρχει) και τοποθετήστε το μαζί με τις βίδες στην άκρη.

Τοποθετήστε με αργό ρυθμό τη λυγισμένη κρεμάστρα με το άγκιστρο κάτω από την αποχέτευση. Τοποθετήστε το κάτω από την αποχέτευση χρησιμοποιώντας μια ελαφρά κίνηση περιστροφής.

Ξεκινήστε να τραβάτε προς τα πάνω αργά και θα αρχίσετε να τραβάτε τις τρίχες έξω. Αυτές θα πρέπει να πηγαίνουν κατευθείαν στην πλαστική σακούλα.

Συνεχίστε μέχρι να μην υπάρχουν άλλες τρίχες να τραβήξετε.

Για να τελειώσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ξεπλύνετε την αποχέτευση με μαγειρική σόδα και ξύδι.

 

Καθαρισμός της Αποχέτευσης Μπανιέρας με Μαγειρική Σόδα και Λευκό Ξύδι

Αυτή η σπιτική θεραπεία απαιτεί μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι, ένα πανί και βραστό νερό. Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, κάντε αυτό όταν δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη μπανιέρα για μερικές ώρες.

Ρίξτε μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας στην αποχέτευση.

Συνεχίστε αμέσως με μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι, που θα ρίξετε πολύ γρήγορα και όχι σιγά σιγά.

Βουλώστε την αποχέτευση με το πανί.

Αφήστε το για τουλάχιστον 20 λεπτά, ακόμα και μερικές ώρες.

Στη συνέχεια ρίξτε βραστό νερό, για να ξεπλύνετε το μπλοκάρισμα.

Επαναλάβετε αν χρειάζεται.

Να είστε πολύ προσεκτικοί ώστε να μην εκτοξευθεί είτε βραστό νερό είτε το μείγμα μαγειρικής σόδας και ξιδιού. Μπορεί να θέλετε να φορέσετε λαστιχένια γάντια, προστατευτικά γυαλιά και, φυσικά, ρούχα που δεν σας πειράζει να βρωμήσετε κατά τη διαδικασία.

 

Με τις παραπάνω προτάσεις, θα πρέπει να έχετε ό, τι χρειάζεστε για να βεβαιωθείτε ότι η αποχέτευση της μπανιέρας σας παραμένει καθαρή και χωρίς οσμές.