Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο

Πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να καθαρίσουν το σπίτι τους με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό; Σας παραθέτουμε 9 κορυφαίες συμβουλές για φυσικό καθαρισμό, που υποδηλώνουν φιλικά προς το περιβάλλον καθαριστικά προϊόντα και στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα του σπιτιού σας.

 

Χρησιμοποιήστε χαμηλότερες θερμοκρασίες νερού

Συχνά πιστεύουμε ότι το ζεστό νερό παρέχει έναν καλύτερο καθαρισμό, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο - πολύ ενέργεια πηγαίνει στο νερό θέρμανσης. Πολλά απορρυπαντικά πλύσης είναι ειδικά σχεδιασμένα για την πλύση των ρούχων σε χαμηλότερες ρυθμίσεις θερμοκρασίας νερού. Στο πλυντήριο ή στο πλυντήριο πιάτων, επιλέξτε ρυθμίσεις χαμηλότερης θερμοκρασίας. Όταν αντλούμε νερό από τη βρύση για καθαρισμό, το ζεστό νερό είναι εξίσου αποτελεσματικό με το καυτό νερό.

 

Εξοικονομήστε νερό

Αυτός είναι ένας από τους ευκολότερους κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε για έναν φιλικό προς το περιβάλλον καθαρισμό. Πλύνετε πάντα τα ρούχα σας με πλήρη φορτία ή χρησιμοποιήστε το κουμπί μισής φόρτωσης όταν είναι απαραίτητο. Μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει άσκοπα όταν καθαρίζετε το μπάνιο ή την κουζίνα σας. Αντ 'αυτού, γεμίστε ένα μεγάλο κουβά με νερό και χρησιμοποιήστε το για να σαπουνίζετε και να ξεπλένετε τις οικιακές σας επιφάνειες. Παρομοίως, δημιουργήστε ένα σαπουνόνερο για όλα τα βρώμικα πιάτα σας, αντί να σαπουνίζετε και να ξεπλένετε κάθε μεμονωμένο πιάτο κάτω από μια βρύση που τρέχει.

 

Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​αέρα και ηλιακό φως με καθαρισμό κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ο φυσικός καθαρισμός είναι καλύτερος όταν καθαρίζετε σε μια φωτεινή, ηλιόλουστη μέρα. Ανοίξτε τις κουρτίνες και τα παράθυρα και ο φρέσκος αέρας και το ηλιακό φως θα είναι εξαιρετικό για να απομακρύνετε οποιαδήποτε σκόνη και μυρωδιές από το σπίτι σας. Εάν καθαρίζετε τη νύχτα, θα καταναλώνετε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια ενεργοποιώντας τα φώτα.

 

Μετατρέψτε τα παλιά ρούχα και πετσέτες σε επαναχρησιμοποιήσιμα υφάσματα καθαρισμού

Το ρολό κουζίνας μπορεί να είναι πρακτικό, αλλά είναι ένα μη ανανεώσιμο προϊόν από χαρτί. Θα εξοικονομήσετε δέντρα (και χρήματα) με την επαναχρησιμοποίηση υφασμάτινων πανιών. Κόψτε παλιά ρούχα και πετσέτες σε κουρέλια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά. Τα επαναχρησιμοποιούμενα σφουγγάρια και σφουγγαρίστρες είναι επίσης πιο φιλικά προς το περιβάλλον από τα ρολά κουζίνας.

 

Γυαλίστε τις επιφάνειες σας με παλιές εφημερίδες

Ομοίως, οι παλιές εφημερίδες είναι ο καλύτερος και πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος λείανσης μερικών οικιακών επιφανειών. Μόλις πλένετε το γυαλί και τους καθρέφτες, γυαλίστε τους με τσαλακωμένη εφημερίδα και θα λάμπουν σαν καινούργια. Παράθυρα, βάζα, ποτήρια κρασιού - οι παλιές εφημερίδες κάνουν τη δουλειά!

Τα λεμόνια είναι ιδανικά για τον φυσικό καθαρισμό

Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια είναι ιδανικό για την αφαίρεση μυρωδιών και μάκας. Βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων μερικές φλούδες λεμονιού σε ένα μπολ με νερό για 2-3 λεπτά. Αυτό θα εξαλείψει κάθε περίεργη μυρωδιά του φούρνου μικροκυμάτων. Χρησιμοποιήστε φλούδες λεμονιού για να γυαλίσετε τα μέταλλα και τις επιφάνειες μαγειρέματος. Μπορείτε ακόμη να σιγοβράζετε τη φλούδα λεμονιού σε μια μικρή κατσαρόλα για να δημιουργήσετε ένα φυσικό αποσμητικό χώρου.

 

Καθαρίστε τον εσωτερικό αέρα του σπιτιού χρησιμοποιώντας φυτά εσωτερικού χώρου

Ζωντανά φυτά εσωτερικού χώρου διακοσμούν το σπίτι σας, αλλά βοηθούν και να διατηρείτε τον οικιακό σας αέρα καθαρό ενώ παρέχουν περισσότερο οξυγόνο. Ακριβώς όπως τα δάση μας διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην ανανέωση της ατμόσφαιρας της γης, τα φυτά μπορούν να παίξουν τον ίδιο ρόλο στο σπίτι σας και να μας θυμίζουν τη σύνδεσή μας με το περιβάλλον.

 

Χρησιμοποιήστε τα προϊόντα καθαρισμού που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το περιβάλλον

Πολλά εμπορικά προϊόντα καθαρισμού είναι ειδικά σχεδιασμένα για το περιβάλλον. Συμπυκνωμένα υγρά, μικρά & ισχυρά απαιτούν λιγότερη συσκευασία και μικρότερο κόστος καυσίμων για τη μεταφορά.

 

Αγοράστε προϊόντα καθαρισμού σε μεγάλες ποσότητες

Εάν διαθέτετε χώρο, αγοράστε μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων καθαρισμού - για παράδειγμα, ένα πακέτο 45 δισκίων πλυσίματος πιάτων αντί για τη συσκευασία των 15. Με την αγορά μεγαλύτερων ποσοτήτων λιγότερο συχνά, μειώνετε την κατανάλωση συσκευασιών. Για να μην αναφέρουμε ότι οι μεγαλύτερες ποσότητες είναι συχνά πιο οικονομικές!

 

Με τις φυσικές μας συμβουλές καθαρισμού, μπορείτε να διαδραματίσετε σημαντικό ρόλο, βοηθώντας το περιβάλλον και διατηρώντας παράλληλα το σπίτι σας καθαρό και φιλικό προς αυτό!