Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πως να νικήσετε την σκόνη

Πως να νικήσετε την σκόνη

Μέχρι και 80% της σκόνης που μπαίνει σε ένα σπίτι, το κάνει από την πόρτα και τα πόδια των ανθρώπων που μπαίνουν μέσα.Το σωστό χαλάκι εισόδου θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το σπίτι σας πιο καθαρό και θα μειώσει τον χρόνο καθαρισμού.

Τα ξεσκονόπανα και τα φτερά συνήθως δεν κάνουν πολλά για την σκόνη, περισσότερο την μετακινούν από το ένα μέρος στο άλλο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα ξεσκονόπανο φτερών για τον καθαρισμό της σκόνης από τις επιφάνειες του σπιτιού σας, σας προτείνουμε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις.

Αγοράστε ένα επαγγελματικό χαλί, μερικές φορές αναφέρεται ως ένα χαλί ‘walk-off’. Αυτά τα χαλιά είναι αυτά που βλέπετε συνήθως στις εισόδους των νοσοκομείων και σούπερ μάρκετ, και είναι διαθέσιμα σε καταστήματα επαγγελματικού ανεφοδιασμού. Ονομάζονται χαλιά walk-off επειδή απορροφούν την σκόνη και το χώμα από τα παπούτσια όταν κάποιος περπατήσει απάνω τους. Τα χαλιά αυτά στο κάτω μέρος είναι φτιαγμένα από καουτσούκ ή βινύλιο που υποστηρίζει το συνθετικό χλοοτάπητα στο πάνω μέρος. Είναι διαθέσιμα σε μια ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών.

Καθαρίστε τα χαλάκια αυτά με ηλεκτρική σκούπα τακτικά και χτυπήστε τα πάνω σε κάποιον τοίχο στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού ώστε να αφαιρεθεί η σκόνη που έχουν μαζέψει. Κρατήστε σακούλες αέρα και τα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας καθαρά ώστε να μην απελευθερωθούν ξανά στο περιβάλλον από το πίσω μέρος της σκούπας.

Για έναν πίο βαθύ καθαρισμό, μπορείτε να ξεπλύνετε και να τρίψτε τα χαλιά με ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Επαναλάβετε αυτό το βήμα, όταν το κρίνετε αναγκαίο. Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε τα χαλιά με ένα σαπούνι ειδικό για υφασμάτινες επιφάνειες.

Κρεμάστε τα χαλάκια έξω από το σπίτι μέχρι να στεγνώσουν εντελώς ώστε η υγρασία να μην παγιδευτεί κάτω από το υπόστρωμα βινυλίου.