Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πώς να Πλύνετε και να Στεγνώσετε Μαξιλάρια

Πώς να Πλύνετε και να Στεγνώσετε Μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια σας πρέπει να πλένονται τακτικά.
Το τακτικό πλύσιμο θα κρατήσει τα ακάρεα  μακριά αλλά και θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο άνετα από τη στιγμή που θα πρέπει να ακουμπά το κεφάλι σας σε κάτι καθαρό και φρέσκο.

Πώς να πλύνετε τα μαξιλάρια στο πλυντήριο των ρούχων

Αρχικά δείτε ότι το μαξιλάρι σας μπορεί να πλυθεί.
Τα περισσότερα μαξιλάρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο με λίγες εξαιρέσεις. Πολλά μαξιλάρια που κατασκευάζονται από συνθετικά υλικά όπως πολυεστέρα είναι ασφαλή για να τα πλύνετε.

Για να βεβαιωθείτε ότι το μαξιλάρι σας πλένεται, ελέγξτε τις ετικέτες δεδομένου ότι ορισμένα από τα παλαιότερα πουπουλένια μαξιλάρια δεν μπορούν να πλυθούν.
Εάν οι οδηγίες φροντίδας από το μαξιλάρι λένε “στεγνό καθάρισμα μόνο” δεν πλένονται στο πλυντήριο. 

Ρυθμίστε το πλυντήριό σας για πλύσιμο των μαξιλαριών.
Θα πρέπει να πλένετε δύο μαξιλάρια συγχρόνως για να κρατήσει το φορτίο στον κάδο ισορροπημένο αλλά και θα επιτρέψει έτσι το καλύτερο πλύσιμο χωρίς να είναι υπερβολικά γεμάτο.
Ρυθμίστε το πλυντήριο σε χαμηλές στροφές και χρησιμοποιείστε ζεστό νερό.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο απορρυπαντικό.

Ένα υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου θα λειτουργήσει καλύτερα, δεδομένου ότι είναι λιγότερο πιθανό να αφήσει υπόλειμμα από σκόνη στα μαξιλάρια.

Να κάνετε έξτρα ξέβγαλμα.
Αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι όλο το απορρυπαντικό έχει αφαιρεθεί από τα μαξιλάρια, πρέπει να δείτε ότι, είτε το πρόγραμμα στο πλυντήριο έχει ένα επιπλέον ξέβγαλμα, ή να προσθέσετε χειροκίνητα ένα επιπλέον κύκλο ξεβγάλματος για τα μαξιλάρια σας.

Πώς να στεγνώσετε τα μαξιλάρια
Μόλις ο κύκλος πλύσης ολοκληρωθεί τα μαξιλάρια μπορούν να στεγνώσουν στο στεγνωτήριο σε χαμηλή ρύθμιση θερμότητας. Αποφύγετε το στέγνωμα σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς αυτό μπορεί να σπάσει το γέμισμα των μαξιλαριών ή να προκαλέσει διόγκωση στον πολυεστέρα με τον οποίο είναι γεμάτο το μαξιλάρι.

Εναλλακτικά
Τα μαξιλάρια θα μπορούσαν να κρεμαστούν έξω για να στεγνώσουν.
Αφήστε τα στον ήλιο περισσότερο από μια ή δύο μέρες για να βεβαιωθείτε ότι έχουν στεγνώσει έως το βάθος τους.

Βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια είναι απολύτως στεγνά πριν να τα χρησιμοποιήσετε ξανά στο κρεβάτι σας, γιατί διαφορετικά θα μπορούσαν να αναπτύξουν μούχλα κάτι που βέβαια δεν θέλετε να εισπνεύσετε.