Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πως να Πλύνετε τα Μαξιλάρια του Κρεβατιού

max

Από την στιγμή που ακουμπάτε το κεφάλι σας στο μαξιλάρι κάθε βράδυ θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρό και χωρίς μικρόβια. Τα μαξιλάρια ειδικά πρέπει να πλένονται δύο έως τέσσερις φορές το χρόνο τουλάχιστον. Με αυτό τον τρόπο τα διατηρούμε καθαρά και θα διαρκέσουν περισσότερο στο χρόνο.

 Αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο όλους τους τύπους μαξιλαριών

Καταρχάς ρίξτε μια ματιά στις ετικέτες τους για να διαπιστώσετε αν πλένονται στο πλυντήριο και στους πόσους βαθμούς. Όπως και αν τα καθαρίσετε χρησιμοποήστε ένα απαλό υγρό απορρυπαντικό. Για απόλυτα φυσική καθαριότητα χρησιμοποίησε πράσινο σαπούνι.

 

Πλύσιμο στο πλυντήριο

Αν τα μαξιλάρια είναι μικρά τοποθέτησέ τα δυο-δυο στον κάδο του πλυντηρίου  και μάλιστα σε κάθετη θέση. Αν είναι μεγάλου μεγέθους πλύντε τα ένα-ένα τοποθετώντας μαζί μια μικρή πετσέτα μπάνιου ώστε να γεμίσει ο κάδος. 

Αν τα μαξιλάρια είναι παλιά και φοβάστε μήπως τρυπήσουν και χυθεί το περιεχόμενό τους πλύντε τα μαζί με τη μαξιλαροθήκη τους. Προτιμήστε να τα πλύνετε στον πιο σύντομο κύκλο πλύσης και με το πιο ήπιο στράγγισμα. Η θερμοκρασία θα είναι ανάλογη των οδηγιών και όχι υψηλότερη από 40 βαθμούς.

 

Πλύσιμο στο χέρι

Αν το μαξιλάρι περιέχει αφρώδες υλικό, το πιο πιθανό είναι να πλένεται στο χέρι οπότε προτιμήστε να το βάλετε μέσα σε διάλυμα πράσινου σαπουνιού πιέζοντάς το με τα χέρια σου ώστε να βραχεί παντού. Άφησέ το να μουλιάσει και ξεπλύνετέ το πολύ καλά με χλιαρό νερό ρίχνοντας μερικές σταγόνες λευκό ξίδι. Μην το στύψετε.

 

Στεγνό καθάρισμα μαξιλαριών

Αν το μαξιλάρι δεν πλένεται τότε σε αυτές τις περιπτώσεις θα προστατεύεται από κάλυμμα που αφαιρείται.  Μπορείτε να πλύνετε το κάλυμμα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του. Όσο για το ίδιο το μαξιλάρι μπορείτε να το καθαρίσετε επιφανειακά με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι. Αν έχει λεκέδες περάστε το με ένα μαλακό πανί βουτηγμένο σε αραιή σαπουνάδα από πράσινο σαπούνι και κατόπιν με ένα βρεγμένο πανί όσες φορές χρειαστεί μέχρι να ξεπλυθεί το σαπούνι.

 

Το άπλωμα

Σε όλες τις περιπτώσεις βάλετε τα μαξιλάρια στην απλώστρα σε οριζόντια θέση και αφήστε τα μέχρι να στεγνώσουν πολύ καλά γιατί αλλιώς θα μυρίζουν. Αν τα βλέπει ο ήλιος ακόμα καλύτερα.