Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πως Προστατεύουμε τα Χέρια των Υπαλλήλων μας

Πως Προστατεύουμε τα Χέρια των Υπαλλήλων μας

Ως υπεύθυνη εταιρεία καθαρισμού, η ασφάλεια των υπαλλήλων και των πελατών μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καθημερινής μας δραστηριότητα. Οι ανησυχίες σχετικά με το τυπικό κρύωμα, τους ιούς της γρίπης και άλλες μεταδοτικές ασθένειες αυξάνονται ραγδαία. Η χρήση γαντιών μίας χρήσης στον κλάδο μας δεν είναι νέα, αλλά δεν είναι και τόσο διαδεδομένη όσο θα έπρεπε.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι γαντιών μιας χρήσης είναι βινύλιο και λατέξ. Τα γάντια βινυλίου είναι κατασκευασμένα από συνθετικό πολυμερές και είναι διαδεδομένη στις υπηρεσίες καθαρισμού επαγγελματικών χώρων και κουζινών. Διατίθενται με ή χωρίς προσθήκη ταλκ για να διευκολύνουν την τοποθέτηση και την αφαίρεσή τους από τα χέρια, αν και μερικοί άνθρωποι έχουν αλλεργική αντίδραση στο ταλκ. Τα γάντια από βινύλιο χωρίς ταλκ είναι ιδανικά για άτομα με αλλεργίες και έχουν την τάση να έχουν «χαλαρή αίσθηση» στο χέρι. Σε σύγκριση με μερικές από τις άλλες επιλογές, ωστόσο, το γάντι βινυλίου τείνει να είναι λιγότερο ανθεκτικό. Εάν ο άνθρωπος που τα φοράει έχει μακριά νύχια ή φοράει δαχτυλίδια, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για σχισμές. Είναι ανθεκτικά σε οξέα, λίπη και αλκοόλες και αποτελούν μια καλή καθημερινή επιλογή.

Το λατέξ είναι ένα φυσικό καουτσούκ, επομένως μπορεί να αποτελεί ένα θέμα σε ανθρώπους με αλλεργίες. Έχει διαπιστωθεί ότι περίπου το 6% του κόσμου έχει κάποια μορφή αλλεργικής αντίδρασης στο λατέξ. Σε αντίθεση με τα γάντια από βινύλιο, τα γάντια από λατέξ μπορούν να πάρουν τη φόρμα του χεριού καλύτερα και είναι επίσης διαθέσιμα με και χωρίς πούδρα. Είναι παχύτερα και πιο ανθεκτικά από το βινύλιο και είναι λιγότερο πιθανό να σχίσουν ή να τρυπηθούν. Προσφέρουν καλύτερη προστασία διαρροής από το βινύλιο και πολλοί προτιμούν την αυστηρότερη αίσθηση που προσφέρουν, επιτρέποντας την αυξημένη ευαισθησία στην εκτέλεση εργασιών. Το λατέξ τείνει να είναι το πιο συνηθισμένο γάντι μίας χρήσης που χρησιμοποιείται στον κλάδο του καθαρισμού.

Ένας τρίτος τύπος γαντιού είναι φτιαγμένος από νιτρίλιο, μια άλλη συνθετική ουσία. Αυτά τα γάντια προσφέρουν την ευελιξία και αντοχή του λατέξ χωρίς τον κίνδυνο των αλλεργιών από λατέξ. Δεν είναι τόσο ανθεκτικά όσο το λάτεξ ούτε δίνουν την αίσθηση φυσικότητας στο χέρι, αλλά είναι πιο ανθεκτικά στη διάτρηση. Είναι επίσης πιο εύκολο να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν σε σύγκριση με το latex, και είναι ίσως τα πιο άνετα για να φορεθούν.

Η χρήση γάντια μιας χρήσης είναι ένα βήμα που πραγματοποιούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση μικροβίων σε κάθε περιβάλλον στο οποίο παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Τα γάντια λατέξ και νιτριλίου προτιμώνται από το προσωπικό μας για την ικανότητά τους να ταιριάζουν στο χέρι καλύτερα, διευκολύνοντας έτσι την προσπάθεια για λεπτομέρεια στις υπηρεσίες μας. Όπως με κάθε διαδικασία καθαρισμού, η σωστή χρήση και αφαίρεση των γάντιων μιας χρήσης είναι σημαντικό μέρος του προγράμματος εκπαίδευσης των υπαλλήλων μας.