Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πώς θα Καθαρίσετε το Πλυντήριο Πιάτων σε 4 Απλά Βήματα

filter

Ένα πλυντήριο πιάτων είναι απαραίτητο  καθώς κάνει τη ζωή μας ευκολότερη και πιο ξεκούραστη. Φυσικά. όπως όλες οι οικιακές συσκευές, έτσι και ένα πλυντήριο πιάτων για να συνεχίσει να αποδίδει όπως πρέπει αλλά και για να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου χρειάζεται να καθαρίζεται συχνά.  

 

1. Καθαρισμός φίλτρου

Το φίλτρο ενός πλυντηρίου πιάτων είναι ζωτικής σημασίας για την καλή λειτουργία του. Το φίλτρο μπορεί να «πιάσει» υπολείμματα τροφών, ένα γεγονός που δεν αποκλείεται να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητη διαρροή. Για αυτό και είναι ζωτικής σημασίας να καθαρίζετε το φίλτρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

θα  πρέπει να το ξεπλύνετε καλά χρησιμοποιώντας ζεστό νερό μαζί με το απορρυπαντικό του πλυντηρίου πιάτων και να το καθαρίσετε απαλά. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία ξεπλύνετε το με μπόλικο κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει πριν το τοποθετήσετε πάλι μέσα στο πλυντήριο.

 

2. Καθαρισμός στο λάστιχο της πόρτας

 Για να διατηρήσετε καθαρό το λάστιχο μία φορά το μήνα μην παραλείπετε να το πλένετε με ζεστό νερό. Στη συνέχεια να το σκουπίζετε με ένα καθαρό ύφασμα

Αν έχετε καιρό να το καθαρίσετε και έχει μαζέψει ξεραμένα υπολείμματα φαγητού, τρίψτε το μαλακά με μια οδοντόβουρτσα και ζεστό νερό για να τα απομακρύνετε.

 

3. Βελτιώστε την απόδοση των ψεκαστήρων νερού

Χρησιμοποιήστε μία οδοντογλυφίδα για να αφαιρέσετε υπολείμματα τροφών από τις τρύπες των ψεκαστήρων. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι θα αυξηθεί η ροή του νερού από τους ψεκαστήρες βελτιώνοντας έτσι την απόδοση του πλυντηρίου σας.

 

4. Εξαφανίστε τις δυσάρεστες οσμές

Εάν το πλυντήριο πιάτων σας βγάζει μία δυσάρεστη μυρωδιά τότε υπάρχει ένας αρκετά εύκολος τρόπος για να απαλλαγείτε μία και καλή από αυτή.

Πασπαλίστε τη βάση του πλυντηρίου με μαγειρική σόδα και ξύδι αφήστε το εκεί για ένα βράδυ. Στη συνέχεια πραγματοποιήστε έναν κανονικό κύκλο πλυσίματος με το πλυντήριο άδειο.