Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Πράγματα που Μπορείς να Αλλάξεις στο Σπίτι σου για να Φαίνεται πιο Ευρύχωρο

slrr

Μία μοντέρνα διακόσμηση δεν εγγυάται απαραίτητα ότι ο χώρος σου θα είναι ευρύχωρος. Περισσότερο έχει να κάνει με τις μικρές λεπτομέρειες. Μερικές φορές, απλά πράγματα όπως οι κουρτίνες, η ταπετσαρία ή ένα χαλί μπορούν να αλλάξουν τις αναλογίες του σπιτιού σου. Με τη βοήθειά τους, μπορείς να κάνεις το δωμάτιό σου να φαίνεται μεγαλύτερο ή μικρότερο και να προσαρμόσεις τον φωτισμό επίσης.

Υπάρχουν  τρόποι που μπορούν να κάνουν  τα δωμάτια να φανούν μεγαλύτερα. Ξεγελώντας το μάτι μπορεί κάποιος να πιστέψει ότι βλέπει ψηλά ταβάνια και ευρύχωρα δάπεδα. Ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας να φανεί ευρύχωρο.

Μικρότερα έπιπλα

Τα μικρότερα δωμάτια θα χρειαστούν μικρότερα έπιπλα. Αυτό θα βοηθήσει ώστε το μάτι μας να βλέπει πιο ανοιχτό χώρο. Εάν βάζετε τους καναπέδες ή τα γραφεία  σε κάθε τοίχο του δωματίου τότε ο χώρος θα φαίνεται μικρός. Επιλέξτε σε κάποιά σημεία να τοποθετήσετε μικρά έπιπλα ώστε να φανεί ο χώρος μεγαλύτερος. Μια καρέκλα που στέκεται δίπλα στην πόρτα μπορεί να γεμίζει το σαλόνι, την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο και μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι το δωμάτιο δεν είναι αρκετά ευρύχωρο. Εάν μπορείς, ταξινόμησε τα ογκώδη έπιπλα από την μία πλευρά του τοίχου. Αυτό θα σε βοηθήσει να μεγαλώσεις το χώρο και να προσθέσεις μερικά επιπλέον εκατοστά στο δωμάτιο.

Χαμηλά έπιπλα

Η χρησιμοποίηση των επίπλων που είναι χαμηλότερα στο έδαφος θα δώσει την αίσθηση ότι το σπίτι μας είναι πιο ψηλό. Μπορείτε στη κρεβατοκάμαρα να τοποθετήσετε χαμηλό κρεβάτι αν βρίσκεται σε σοφίτα. Για τα καθιστικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους χαμηλού προφίλ καναπέδες ή  καρέκλες

Λεπτοκαμωμένα έπιπλα. 

Η χρήση των επίπλων με λεπτότερα πόδια και επιφάνειες δημιουργεί μια πιο ανοιχτή αίσθηση στο μάτι. Ιδιαίτερα όταν ο χώρος μας είναι περιορισμένος. Μπορούμε να διαλέξουμε έπιπλα σε συνδυασμό ξύλο και γυαλί.