Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Σπίτι που Μοσχομυρίζει Συνέχεια

smell

Κάθε σπίτι έχει το δικό του άρωμα, τη δική του μυρωδιά. Κάποια μυρίζουν καλύτερα από άλλα. Μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσετε την ωραία μυρωδιά ενός σπιτιού που έχει πρόσφατα καθαριστεί σε βάθος, υπάρχουν όμως τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό. Σίγουρα μέσα στην καθημερινότητα, το φαγητό για τα κατοικίδια ζώα, τα στρώματα που δεν αερίζονται και η υπερχείλιση κάδων απορριμμάτων δεν βοηθούν σε μια ωραία μυρωδιά. 

Καθαρίστε τον νεροχύτη.

Παρατηρείτε μια άσχημη μυρωδιά  που έρχεται από την κουζίνα; Ελέγξτε το νεροχύτη. Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά που προέρχεται από τον νεροχύτη ρίξτε  ½ φλιτζάνι μαγειρικής σόδας στο σιφόνι του νεροχύτη μαζί με ζεστό νερό.

Ανανέωση χαλιών και στρωμάτων.

Σε αντίθεση με τα σκληρά δάπεδα από πλακάκι, μάρμαρο ή ξύλο, τα χαλιά η οι μοκέτες απορροφούν τη δυσοσμία. Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα ομοιόμορφα στην επιφάνεια όλου του υφάσματος, είτε πρόκειται για χαλί, είτε για μοκέτα. Αφήστε τη να καθίσει για μερικές ώρες και σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τα στρώματα των κρεβατιών.

Καθαρίστε τον κάδο απορριμμάτων.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο συνδυασμός οσμών από τα τρόφιμα που απομένουν και τα σκουπίδια δημιουργεί μια δυσάρεστη μυρωδιά. Πως την καταπολεμούμε; Κάνοντας το εξής: πασπαλίζετε μαγειρική σόδα στον κάδο απορριμμάτων την αφήνετε για λίγο να πάρει τις άσχημες μυρωδιές και κατόπιν χρησιμοποιείτε ένα απολυμαντικό σπρέι, για να σκοτώσετε τα εναπομείναντα βακτήρια.

Βράστε βότανα και φρούτα.

Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέτετε φέτες εσπεριδοειδών και βοτάνων, όπως λεβάντα ή μέντα. Η θερμότητα διαπερνά το γλυκό άρωμα σε όλο το σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε κεριά.

Τα κεριά είναι ένας σίγουρος τρόπος για να γεμίσει το σπίτι σας με το άρωμα που σας αρέσει, αλλά η στρατηγική τοποθέτηση είναι ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε το πόσο αποτελεσματικά θα είναι. 

Φέρτε το έξω μέσα.

Τα φυτά και τα λουλούδια καθαρίζουν την ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων ενώ ταυτόχρονα ομορφαίνουν και τον χώρο στον οποίο ζούμε. Και πολλά φυτά, όπως το γιασεμί, ο ευκάλυπτος και οι γαρδένιες, προσφέρουν ευχάριστα αρώματα.