Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Συμβουλές για τον ξεστολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Συμβουλές για τον ξεστολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Είναι πάντα διασκεδαστικό να στολίζει κάποιος το δένδρο των Χριστουγέννων αλλά το πακετάρισμα μετά τις διακοπές όχι και τόσο. Δείτε αυτό το ετήσιο καθήκον λιγότερο αγγαρεία με τις παρακάτω συμβουλές.

 

Προετοιμάστε την γωνία του δένδρου

Ξεκινήστε τη διαδικασία της αφαίρεσης των στολισμών του δένδρου τοποθετώντας από κάτω κάποιες σακούλες σκουπιδιών ή πετσέτες ή επίπεδα χαρτόκουτα. Αν το κάνετε αυτό, και εφόσον ξέρετε πως οι βελόνες από το δένδρο και τα στολίδια ή η χρυσόσκονη είναι πιθανό να πέσουν καθώς εργάζεστε, το βήμα αυτό θα σας εξοικονομήσει κάποια λεπτά και κόπο καθαρισμού στο τέλος. Έχετε πολλά εύθραυστα στολίδια; Τότε σίγουρα χρησιμοποιήστε μερικές πετσέτες κάτω από το δένδρο για να τα κρατήσει ασφαλή σε περίπτωση που πέσουν ενώ βρίσκεστε στην διαδικασία αφαίρεσής τους.

 

Αφαιρώντας τις στολίδια

Αφαιρέστε τα στολίδια στο κάτω μέρος του δέντρου πρώτα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μειώσετε την πιθανότητα ότι θα χτυπήσετε ακούσια κάποια στολίδια με το σώμα σας στο κάτω μέρος του δένδρου, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά στο σώμα σας.

Για την προστασία των στολιδιών προς και από την αποθήκη, τυλίξτε τα σε χαρτί κουζίνας ώστε να τα προστατεύσετε από θραύση.

Κουτιά από ποτά είναι ιδανικά για την αποθήκευση στολιδιών χωρίς κόστος.

Για τα μικρά στολίδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συσκευασίες αυγών που σε διαφορετική περίπτωση θα τα πετάγατε στα σκουπίδια.

Μόλις αφαιρέσετε τα στολίδια, τυλίξτε τα φωτάκια γύρω από ένα ρολό χαρτιού κουζίνας για να τα κρατήσει οργανωμένα και χωρίς να μπλεχτούν μεταξύ τους μέχρι το επόμενο έτος.

 

Καθαρισμός

Οι βελόνες του δένδρου που πέφτουν στο δάπεδο ή στη μοκέτα είναι πεισματάρες, όσο και αυτές των πεύκων. Μπορούν να κολλήσουν σε χαλιά, και μερικές παραμένουν ακόμα και μετά από την χρήση ηλεκτρικής σκούπας. Υπάρχει όμως ένα τρικ: Ψεκάστε μαγειρική σόδα πάνω στην περιοχή πριν βάλετε ηλεκτρική σκούπα για να βοηθήσει τις βελόνες να βγουν έξω από τις ίνες των χαλιών και των μοκετών. Χρησιμοποιήστε επίσης μια σκούπα και ένα φαράσι όποτε είναι εφικτό.

 

Προσπαθήστε να κάνετε την αφαίρεση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου μια διασκεδαστική παράδοση. Βάλτε μουσική ενώ εργάζεστε, ή γιορτάστε την ολοκλήρωση του έργου με ένα ζεστό κακάο ή ένα νόστιμο σνακ. Θα πρέπει να περιμένουμε άλλους 11 μήνες μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα, οπότε απολαύστε κάθε τελευταίο δευτερόλεπτο της σεζόν φέτος!