Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Τακτοποίηση κουζίνας: 5 πράγματα που θέλουν σκέψη για πέταμα

Τακτοποίηση κουζίνας: 5 πράγματα που θέλουν σκέψη για πέταμα

Η κουζίνα για κάποιους είναι το δωμάτιο στο σπίτι που πρέπει να είναι το πιο καθαρό και τακτοποιημένο. Ίσως δικαιολογημένα, καθώς μάλλον έχει τα περισσότερα αντικείμενα σε αριθμό. Πολλές φορές όμως τα αντικείμενα αυτά περιλαμβάνουν και πράγματα που είτε έχουν αλλοιωθεί, είτε είναι πλέον βρώμικα και αχρησιμοποίητα, είτε γενικά δεν βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση ή σε κατάσταση που μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια λίστα αντικειμένων που η χρήση και η χρησιμότητά τους θα πρέπει να αναθεωρηθεί.

1. Σφουγγάρια που πλέον θεωρούνται βρώμικα.

Τα σφουγγάρια για το πλύσιμο των πιάτων ή το καθάρισμα των πάγκων θεωρούνται ίσως ως το αντικείμενο στην κουζίνα με την μεγαλύτερη συγκέντρωση βακτηρίων και μικροβίων. Μην ξεχνάτε να αλλάζετε το σφουγγάρι συχνά, κυρίως όταν έχει αρχίσει να αλλάζει αρκετά το αρχικό του χρώμα. Ο φθορά του υλικού του δεν είναι ο καταλληλότερος σύμβουλος για πέταμα και αντικατάσταση.

2. Η πιατοθήκη που ίσως αρχίζει να σκουριάζει.

Παρόλο που η χρήση της είναι για να δέχεται νερό, πολλές μεταλλικές πιατοθήκες σκουριάζουν, κυρίως στις ενώσεις τους. Παρατηρήστε την πιατοθήκη και αν δείτε σκουριά σε οποιοδήποτε σημείο, καλύτερα να την αλλάξετε με μια άλλη. Καλό θα ήταν επίσης να καθαρίζετε την πιατοθήκη πριν από κάθε τοποθέτηση πλυμένων σκευών.

3. Τα μαγειρικά σκεύη που έχουν χαραχθεί.
Τα σκεύη μπορούν να έχουν χαρακιές από εργαλεία μαγειρικής όπως σπάτουλες, κουτάλες ή πιρούνες. Δείτε ξανά με λεπτομέρεια όλα τα σκεύη σας και αν παρατηρήσετε ρωγμές η χαρακιές τότε αντικαταστήστε τα καθώς μπορούν να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

4. Λυγισμένα μαχαιροπίρουνα και μαγειρικά εργαλεία
Τα λυγισμένα μαχαιροπίρουνα, εκτός από το θέμα της αισθητικής, μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα στην χρήση τους. Πετάξτε τα ή αντικαταστήστε τα με άλλα που έχουν κρατήσει το αρχικό τους σχήμα.

5. Ποτήρια σπεσπένα ή με ρωγμές.
Για τον ίδιο λόγο, γυάλινα ή πλαστικά ποτήρια μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα. Ένα ραγιμένο ποτήρι μπορεί να χάσει ένα κομμάτι του ανά πάσα στιγμή, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα αν το καταπιείτε.