Χρήσιμα Tips Καθαριότητας

Το ψυγείο και η οργάνωση του

Το ψυγείο και η οργάνωση του

Παρόλο που θα θέλαμε η ώρα ξεκούρασης να ξεκινά όταν ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού επιστρέφοντας από εργασίες, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό και σίγουρα όχι επιστρέφοντας από μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ. Η λογική της κούρασης πολλές φορές μας περιορίζει στο να τοποθετούμε τα νέα τρόφιμα μπροστά μπροστά στο ψυγείο, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να δούμε τα παλιά και αυτά να λήγουν ή να χαλάνε.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές βασικές προτάσεις ώστε το ψυγείο να είναι σωστά οργανωμένο.

Τοποθέτηση, τοποθέτηση, τοποθέτηση!

Υπάρχουν ράφια στο ψυγείο όπου η ψύξη κυκλοφορεί περισσότερο και αυτά τα σημεία είναι συνήθως στο κάτω μέρος του ψυγείου. Γι αυτόν τον λόγο, είναι ιδανικό στα πάνω ράφια του ψυγείου να τοποθετούνται τα τρόφιμα που δεν χρειάζονται μαγείρεμα, ενώ αυτά που χρειάζονται, να τοποθετούνται στο κάτω μέρος, έτσι όπως γίνεται η οργάνωση και στους περισσότερους επαγγελματικούς χώρους κουζίνας.

Επιπροσθέτως, είναι ιδανικός ο διαχωρισμός των νοπών τροφίμων ανάλογα με το είδος τους, δηλαδή τα κρέατα και τα λαχανικά να μην βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Μια δυστυχώς κακή συνήθεια είναι η τοποθέτηση γαλακτοκομικών και αβγών στην πόρτα. Αυτό δεν είναι το ιδανικό καθώς αυτά τα τρόφιμα έχουν μικρή διάρκεια ζωής και τοποθετούνται σε σημείο του ψυγείου όπου η θερμοκρασία δεν είναι η μεγαλύτερη δυνατή.

Ο κανόνας FIFO, δηλαδή πρώτο μέσα, πρώτο έξω.

Ο κανόνας αυτός χρησιμοποιείται στις πιο οργανωμένες αποθήκες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο ψυγείο σας. Ουσιαστικά σημαίνει πως θα πρέπει τα νέα τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ να τοποθετούνται στο πίσω μέρος του ψυγείου, και πίσω από τα παλία, έτσι ώστε τα παλιά να καταναλώνονται πριν τα καινούργια. Έτσι, θα μειωθούν τα τρόφιμα που λήγουν γρήγορα και αυξάνουν την σπατάλη σε ένα νοικοκυριό.

Τι πραγματικά θέλει ψυγείο;

Υπάρχουν τρόφιμα που πραγματικά χρειάζονται ψυγείο και άλλα που εσφαλμένα τοποθετούνται εκεί, μειώνοντας τον διαθέσιμο χώρο. Για παράδειγμα, τα περισσότερα λαχανικά και φρούτα δεν χρειάζονται ψυγείο παρά μόνο για να είναι δροσερά όταν ο καιρός είναι ζεστός. Εκτός από αυτό, η τοποθέτηση τροφίμων στο ψυγείο που δεν ψυγείο για λόγους συντήρησης μπορεί να συμβάλλει στην αλλοίωση της γεύσης τους, ή ακόμα και στο να σαπίσουν πιο γρήγορα, όπως παράδειγμα οι μπανάνες.

Με προσωπικό καθαριότητας που απαρτίζει τα συνεργεία καθαρισμού μας και εργοδοτείται από το ‘πάνω ράφι’, μπορούμε να οργανώσουμε το σπίτι σας, σαν μέρος ενός γενικού καθαρισμού επιπλωμένων και κατοικημένων ακινήτων. Το μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας και να συζητήσουμε τις ανάγκες καθαριότητας και οργάνωσης του χώρου σας.